Gemeente Breda

Persberichten

14-11-2002

Afval is leuk en leerzaam
Basisschool De Vlier sluit afvalweek af

Mevrouw T. van den Burg, directeur Beheerbedrijven van de dienst Stadsbeheer, sluit vrijdag 15 november om 15.00 uur de Afvalweek van basisschool De Vlier aan de Doelen af. Dit doet zij door de ouders van de kinderen uit te nodigen de projecten in de school te komen bewonderen.

Schoonmaakactie
Op 12 april maakten 120 leerlingen van basisschool De Vlier samen met de dienst Stadsbeheer de wijk Heuvel schoon. Burgemeester Rutten overhandigde als beloning aan de school een tegoedbon. Deze bon bestond uit een Milieutheater, leskisten van het MEC en een wegwerpmuseum.
De school heeft om deze prijs een programma gebouwd, in de vorm van een Afvalweek. Dit programma wordt vrijdag afgesloten.

Afvalweek
Met de basisingrediƫnten, het milieutheater, de tentoonstelling 'wegwerpmuseum' en de leskisten van het MEC, is de school actief aan de gang gegaan:
Knutselen met afval voor de jongste telgen, zwerfafval opruimen, uitleg van de vuilnisman over afval in de wijk, spreekbeurten en een bezoek aan het Milieustation.
Alle ervaringen zijn verwerkt tot een nieuwsbrief. De kinderen hebben zo kunnen zien dat afval leuk, maar ook nog bruikbaar kan zijn. Deze week is een goed voorbeeld van een Brede Schoolproject omdat binnenschoolse programmas worden gecombineerd met buitenschoolse activiteiten.

Organisatie
De Brede School Heuvel is een onderdeel van de Stedelijke Vernieuwing in Breda. In dit kader werkt de afdeling Natuur en Milieu educatie (NME) veel samen met de Brede School initiatieven. NME was contactpersoon voor de school en organisator van het project. Daarnaast loopt op dit moment een wijkmilieubrigade van kinderen genaamd 'het Trommelteam'. Kinderen nemen de leefbaarheid van de wijk onder loep. Ook is een natuurwandeling in het Zaartpark verzorgd.

Breda, 14 november 2002