Gemeente Dalfsen

12/11/2002

Kindercentrum Nieuwleusen opent de deuren

Dalfsen - Op zaterdag 16 november om 10.00 uur wordt het kindercentrum Nieuwleusen aan de
Kon. Julianalaan 14 te Nieuwleusen officieel geopend.

Het kindercentrum geeft onderdak aan peuterspeelzaal 't Uilenestje, buitenschoolse opvang 't Ukkie en kinderopvang 't Hummelhof. Deze instellingen vervullen een belangrijke rol voor kinderen in de leeftijd van 6 weken tot 12 jaar, voor hun ouders en verzorgers. Met de bouw van het kindercentrum wordt in het middengebied van Nieuwleusen, naast andere voorzieningen op gebied van recreatie, sport en onderwijs een extra gemeenschappelijke voorziening gerealiseerd.

Peuterspeelzaal 't Uilenestje heeft in het kindercentrum ruimte voor twee groepen peuters. Aangrenzend aan de twee lokalen zijn twee buitenspeelplaatsen gerealiseerd. Het oude gebouw van de peuterspeelzaal aan de Oosterveen voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. Het gebouw wordt gesloopt en op de locatie worden woningen gebouwd.

Kinderopvang 't Hummelhof biedt kinderopvang in de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar. 't Hummelhof maakte eerder gebruik van twee woningen aan het Constatijnplein. Doordat de ruimte te krap was, ontstond er een wachtlijst. 't Hummelhof heeft in het kindercentrum een groepsruimte voor baby's en twee groepsruimten voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar. Aansluitend aan iedere groepsruimte zijn twee slaapkamers gebouwd. De kinderopvang heeft een eigen buitenspeelplaats. Door de uitbreiding van de ruimte kan 't Hummelhof dagelijks aan 37 kinderen opvang bieden.

De buitenschoolse opvang (voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar) is een nieuwe voorziening in Nieuwleusen. De organisatie hiervan ligt in handen van BV 't Ukkie. De buitenschoolse opvang heeft de beschikking over een huiskamer, een knutselruimte, een computerruimte en een buitenspeelplaats. Dagelijks kan BV 't Ukkie maximaal 20 kinderen opvang bieden.

Het gebouw en de inrichting van het buitenterrein is gerealiseerd door aannemer Beverwijk en Zonen in combinatie met architect Bert Bulthuis van architectuurstudio SITEC BNA. De gemeente is eigenaar van het pand.

Open huis
Aansluitend aan de officiële opening wordt er van 11.00 tot 13.00 uur een open huis georganiseerd door de drie instellingen. Ouders, verzorgers en andere belangstellenden kunnen een kijkje nemen in het kindercentrum en informatie krijgen over de verschillende vormen van kinderopvang. Voor de kinderen worden leuke activiteiten georganiseerd en is er wat lekkers.