Ingezonden persbericht

Internationale Najaars Oldtimerbeurs

PERSBERICHT

Zaterdag 16 en zondag 17 november 2002
Autotron Najaars Oldtimerbeurs

ROSMALEN - Voor bezitters van een klassieke automobiel zijn de donkere wintermaanden dé periode bij uitstek om hun pronkjuweel eens goed onder de loep te nemen en alle noodzakelijke reparatie- en restauratiewerkzaamheden uit te voeren. Voor de meeste "oudjes" is dat geen overbodige luxe na een lang toerseizoen. Onderdelen, gereedschap, naslagwerken en accessoires - 't is allemaal weer te vinden op de grote Internationale Najaars Oldtimerbeurs op zaterdag 16 en zondag 17 november in Autotron.

Overigens is het niet alleen de verwoede doe-het-zelver die het evenement al maanden met vette letters in zijn agenda heeft gezet. Tegenwoordig vormen de oldtimerbeurzen in Autotron ook de ideale gelegenheid om een geheel gerestaureerde klassieker aan te schaffen. Autotron is half november de grootste oldtimershowroom van Nederland waarin wegklare modellen in diverse prijsklassen op een nieuwe eigenaar staan te wachten. In totaal worden er op de Najaarsbeurs ruim tweehonderdvijftig auto's aangevoerd. Beursmanager Theo van Delft weet uit ervaring dat in vergelijking met de beurzen in het voorjaar en de zomer er in november meer klassiekers uit de jaren '20 en '30 worden aangeboden. "De aanbieders weten dat zij met hun handel gegarandeerd binnen staan. Voor de Citroëns Traction, de A-Fords, de Chevrolets en tientallen andere merken hebben wij in het ruime ExpoDome en de Spykerhal een prima plaatsje gereserveerd", vertelt Van Delft. In deze ruimtes hebben tevens vele handelaren hun nering in ruim driehonderdvijftig onderdelenstands uitgestald. Dus wie op zoek is naar een werkplaatsboek van zijn automobiel, een instructieboekje, een achterlicht met een 6-volts pitje, een ontsteking, een bougie,een raamrubber, een speldje, ontroestingsmiddel, accudruppelaars, contactsleutels, een Engelse sleutel of een potje speciale autopoets kan dit vast en zeker op een van de vele stands vinden.

De Autotron-beurzen staan al vele jaren te boek als zeer gezellig. Om die reden trekken de happenings ook veel bezoekers die zin hebben in een gezellig dagje uit. Volgens Theo van Delft wordt ook de Najaarsbeurs door velen aangegrepen om uitvoerig met anderen over hun grote passie te praten. "Sterke verhalen worden daarbij niet geschuwd, maar dat hoort nou eenmaal bij 't ongedwongen sfeertje. Dit maakt een bezoek aan de beurs ook voor niet-ingewijden zeer de moeite waard. De Najaarsbeurs is de door de jaren uitgegroeid tot een gezellige happening."

Tijdens de beurs is ook AutoDome geopend, het museum biedt onderdak aan de unieke Autotron-automobielcollectie en presenteert op uiterst attractieve wijze samen met de automotive-branche talloze aspecten van mobiliteit - van vele jaren terug tot ver in de 21e eeuw.

De Internationale Najaarsbeurs voor Oldtimers is zaterdag 16 en zondag 17 november geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt ¤ 8,00 voor volwassenen, kinderen van 4 tot 12 jaar betalen ¤ 5,00. Autotron is gelegen aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen. Voor informatie over de bereikbaarheid per openbaar vervoer, bel 0900-9292.

Voor meer informatie bel de Autotron Infolijn: 073-5233310.

Rosmalen, oktober 2002

Autotron Rosmalen

Theo van Delft