FNV

Debat over de "Winter WW" in Roden

Op zaterdag 16 november 2002 organiseert de regionale kadergroep Afbouw van FNV Bouw in Noord-Nederland een themaochtend voor alle leden die werkzaam zijn in de afbouwsector. Het thema is deze keer de "Winter WW" en cyclische arbeidspatronen. Besproken zal worden wat de gevolgen hiervan zijn voor de bedrijfstak en de werknemers, en wat we hier mogelijk aan kunnen doen. De bijeenkomst wordt gehouden vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur in hotel "Onder de Linden" aan de Brink 27 in Roden.

Programma:

* 09.30 uur: Zaal open / koffie

* 10.00 uur: Opening door de voorzitter van de RKG Afbouw; Jappie van Dijk
* 10.05 uur Uitleg Winter WW / cyclische arbeidspatronen door Charles Verhoef, sectorbestuurder FNV Bouw
* 10.20 uur: Forum met 2 werkgevers, de heer J. From van From Schilders te Wolvega en de heer H. de Groot van Schilderswacht te Emmen. Wat betekent dit nu voorde mensen in de bedrijfstak?
* 11.00 uur : Pauze

* 11.15 uur: Discussie met de zaal
Het geheel zal worden afgesloten met een aperitief en een lunch om ongeveer 12.30 uur.

Stellingen inleiders

H. de Groot, Schilderswacht Emmen:

'Onderhoud schilderwerk is niet seizoengevoelig, maar wel weergevoelig'

J. From, From Schilders Wolvega:

'De politiek heeft een maatschappelijk probleem neergelegd op het bordje van werkgevers en werknemers. Ook nog onduidelijke regels'

Charles Verhoef, FNV Bouw:


1. Veel werkgevers kunnen meer invloed uitoefenen op de mate van winterwerkloosheid in de sector. Ze leggen de bal te makkelijk bij pdrachtgevers als het gaat om het oplossen van het probleem.


2. De overheid is wereldvreemd als ze denkt met haar wetgeving over cyclische werkloosheid het winterprobleem op te lossen. De overheid ziet niet in dat deze wetgeving uitsluitend leidt tot afwenteling op werknemers.


3. Zolang de winter WW een werknemersprobleem is en niet tevens een werkgeversprobleem zal het niet tot echte oplossingen komen.
Nadere informatie

Bert Buwalda, regiohoofd FNV Bouw Regio Noord

tel. 050-3631600 of 06-53364369

E-mail: bert.buwalda@fnvbouw.nl

Wilt u uw abonnement op de berichtenservice wijzigen, ga dan naar http://actualiteit.cms.fnv.nl/renderer.do/menuId/9034/clearState/true/