Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 16-11-2002 Extra mediaberichten 16 november

BLERICK Drie verkeersgewonden

BLERICK Bij een ongeval op de Dodenkruising, de kruising Rijksweg 273/Zuiderbrug tracé/Maasbreeseweg zijn zaterdag drie personen gewond geraakt. De gewonden zijn per ambulance naar de ziekenhuizen in Venlo en Roermond gebracht. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval.

Een 39-jarige vrouw uit het Duitse Hurth reed rond 11.00 uur over de N 273 vanuit Baarlo richting Venlo. Op de genoemde kruising wilde de vrouw linksaf slaan richting Maasbree. Zij kwam op de kruising in aanrijding met een 30-jarige Blerickenaar die vanuit Venlo richting Baarlo reed. Bij de aanrijding raakte beide automobilisten alsook de 60-jarige vrouw uit Vught, die bij de Duitse vrouw in de auto zat, gewond. De Blerickenaar is met hoofdletsel naar het Venlose ziekenhuis gebracht. De Duitse vrouw is met rugklachten eveneens naar Vie Curie gebracht. De 60-jarige vrouw liep bij het ongeval een gebroken heup en een gebroken arm op. Zij is per ambulance naar het Roermondse ziekenhuis gebracht.

Beide autos raakten bij het ongeval zwaar beschadigd. Een schakelkast die in de berm stond is door het ongeval helemaal vernield. De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze aanrijding. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Het verkeer op de kruising heeft tot ongeveer 14.00 uur hinder ondervonden van de werkzaamheden na het ongeval. In de loop van de middag kon het verkeer zijn weg weer vervolgen.

VENRAY Twee verkeersgewonden (2)

VENRAY Vrijdagavond zijn twee personen gewond geraakt bij een aanrijding op de A73. Het ongeval gebeurde rond 21.30 uur op de grens tussen Limburg en Brabant op de rijbaan vanuit Venray richting Nijmegen. Beide slachtoffers zijn ter observatie opgwenomen in het ziekenhuis in Boxmeer.

Net na 21.30 uur botste een 41-jarige Venraynaar achterop de auto van een 51-jarige vrouw uit Boxmeer. Haar auto belandt tegen de middengeleider. Een 31-jarige automobilist uit Veenendaal botst vervolgens met zijn auto tegen de stilstaande auto van de vrouw. Zijn auto belandt hierdoor op de vluchtstrook. De auto van de Venraynaar draait door het ongeval over de weg. Een 34-jarige Helmondenaar die over dezelfde rijbaan rijdt komt in aanrijding met de auto van de Venraynaar. De voorzijde van de auto van de Helmondenaar brak door de aanrijding af en de auto rolde op zijn kant. De 41-jarige Venraynaar en de 51-jarige vrouw uit Boxmeer zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De ravage na het ongeval was groot. Er ontstond een verkeersopstopping die enkele uren heeft geduurd. De politie heeft na het ongeval de vluchtstrook vrijgegeven voor het verkeer. Na technisch onderzoek zijn de voertuigen afgesleept en is de rijbaan weer vrijgegeven.