Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 16-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1953

Aanrijdingen met gewonden
TOLLEBEEK Een 27-jarige automobilist uit Tollebeek raakte vrijdagmorgen met zijn auto in de rechter berm. Door de corrigerende beweging brak zijn aanhangwagen uit waarna een tegenligger, een 37-jarige automobilist uit Espel, frontaal tegen de aanhangwagen reed. De man uit Espel raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

LELYSTAD Een 47-jarige vrachtautochauffeur uit Duiven haalde vrijdagmiddag op de Larserdreef een personenauto in, bestuurd door een 30-jarige inwoner van Lelystad. Bij de wegversmalling was de vrachtauto de personenauto nog niet gepasseerd. Hij moest remmen en raakte bij het naar rechts gaan met zijn rechter voorzijde de linker achterzijde van de personenauto. De bestuurder van de personenauto verloor hierdoor de macht over het stuur en reed tegen een boom. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Gewonde bij tasjesroof
LELYSTAD Drie onbekende jongens hebben vrijdagmiddag op de Jol geprobeerd een 74-jarige inwoonster van Lelystad van haar boodschappentas te beroven. Het slachtoffer liep met de boodschappentas over haar schouder toen de drie jongens haar passeerden en een van hen aan de tas begon te trekken. Zij hield de tas vast en kwam ten val. Nadat de aangeefster zon meter over de grond gesleurd was, brak het hengsel van de tas, waarop de tas scheurde. Hierop renden de drie jongens zonder buit weg. Het slachtoffer liep schaafplekken en kneuzingen op aan armen en benen. De politie stelt een onderzoek in.

Mishandeling na burger-aanhouding
LELYSTAD Een 27-jarge inwoner van Lelystad zag vrijdagnacht dat twee fietsende jongens met hockeysticks op een geparkeerde auto sloegen. Hij hield de jongens tegen en zei dat hij de politie zou bellen. De jongens rukten zich los en sloegen met de hockeysticks op het hoofd en de rug van de Lelystedeling, waarna zij wegfietsten. Het slachtoffer had wel pijn, maar had geen uiterlijk letsel opgelopen. De betreffende auto was licht beschadigd.

Drie rijbewijzen ingevorderd op de Rietweg
DRONTEN De bemanning van de videosurveillanceauto heeft vrijdagmiddag gesurveilleerd op de Rietweg. Enkele automobilisten vonden in het pas opnieuw geasfalteerde wegdek kennelijk een aanleiding om de snelheidslimiet van 80 km/h drastisch te overschrijden. Drie van hen werden geklokt op respectievelijk 136, 140 en 140 met uitloop. Hun rijbewijzen zijn ingevorderd. Twee andere automobilisten reden tussen de 30 en 50 km te snel en kwamen er vanaf met alleen een proces-verbaal.

Rijden onder invloed
ZEEWOLDE Op de Strandweg werd vrijdagavond een 44-jarige automobilist uit Zeewolde betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 600 ug/l (1,36 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

LELYSTAD Een 39-jarige automobilist uit Lelystad reed vrijdagavond op de Kamp onder de ogen van de politie bijna tegen een geparkeerde auto. Hij had alcohol gedronken en blies 630 ug/l 1,43 promille). Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

ZEEWOLDE Een 20-jarige automobilist uit Zeewolde had vrijdagnacht op de Sportlaan de hele rijbaan nodig en moest zelfs de strook van de bushalte gebruiken om op de weg te blijven. Daarbij reed hij met hoge snelheid. Hij bleek alcohol gebruikt te hebben en blies 620 ug/l (1,40 promille). Ook hij heeft zijn rijbewijs ingeleverd en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

LELYSTAD Een 42-jarige automobilist zonder vaste woonplaats reed vrijdagnacht op de Kempenaar, terwijl zijn rijbewijs ongeldig verklaard was. Hij bleek tevens alcohol gebruikt te hebben en blies 735 ug/l (1,67 promille), terwijl er ook nog een boete van 50 euro open stond. De verdachte heeft de boete betaald en krijgt een proces-verbaal voor rijden onder invloed zonder geldig rijbewijs.

LELYSTAD Door het rijden met stadslichten en een slingerend rijgedrag trok vrijdagnacht op de Agorabaan een 33-jarige automobilist uit Almere de aandacht van de politie. Hij blies 460 ug/l (1,04 promille). Het was al de vierde keer dat de verdachte voor dit feit met de politie in aanraking kwam. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

LELYSTAD Een 32-jarige automobilist uit Lelystad raakte vrijdagnacht op de Ziekenhuisweg een paaltje en kwam daarna tegen een volgend paaltje tot stilstand. De man stapte uit en liep weg, maar kwam enkele minuten later weer terug. Hij blies 790 ug/l (1,79 promille). Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.