Leefbaar Nederland

Agenda LN congres 17 november 2002
Bestuur Leefbaar Nederland, 07 nov 2002

Zondag 17 november 2002 11.00 tot 17.00 uur Jacobitheater, Jacobsstraat 12 te Utrecht
1. Opening

2. Mededelingen

3. Verslag congres 27 oktober
lees het verslag »

4. Benoemen stemcommissie
Als u bereid bent te helpen bij het ophalen van de stemmen, of bij het tellen, dan kunt u zich aanmelden bij de secretaris via info@leefbaar.nl.

5. Statutenwijzigingen
Het vorige congres hebben we de statutenwijziging niet kunnen behandelen, omdat daarvoor onvoldoende leden aanwezig waren. Als we het voorstel ongewijzigd laten, kan het 17 november wél behandeld worden, onafhankelijk van het aantal aanwezige leden. Daarom is het voorstel niet gewijzigd, en is het niet mogelijk nu alsnog amendementen in te dienen.

Wijziging
Motivatie
Art. 1
Wijzigen: en is gevestigd in Heeswijk-Dinther
De partij is niet langer gevestigd in Hilversum. Art. 2 lid f
Schrappen: in de maand maart
De maand waarin we de genoemde openbare bijeenkomst houden, hoeven we niet bindend vast te leggen.
Art. 4 lid 1
Toevoegen: alsmede stemgerechtigde Nederlanders, die in het buitenland woonachtig zijn.

Het lidmaatschap zou ook voor de hier genoemde personen open moeten staan.
Art. 8 lid 3
Schrappen
Het betreft hier het entreegeld dat nieuwe leden voor het lidmaatschap verschuldigd zouden zijn.
Art. 8 lid 3
Nieuw: Voor nieuwe leden gaat het lidmaatschap en het daaraan verbonden stemrecht op vergaderingen in drie weken na ontvangst van de contributie.
Dit artikel maakt het lastiger voor mensen om met een hoop vriendjes de stemmingen op onze congressen te bepalen.
Art. 9 lid 1
Toevoegen: Het bestuur kiest uit zijn midden een plaatsvervangend voorzitter

Op dit moment worden alleen de voorzitter, secretaris en penningmeester in de statuten genoemd.
Art. 12
Wijzigen: De Algemene Vergadering dient in Nederland te worden gehouden.
Hier staat nu een limitatieve lijst met plaatsen. Art. 14
Wijzigen: Door de door het bestuur gekozen plaatsvervanger. Hier staat nu dat het oudste bestuurslid de algemene vergaderingen mag leiden bij afwezigheid van de voorzitter.
Art. 16 lid 3
Eerste alinea vervangen door: Het congres wordt bijeengeroepen middels een schriftelijke mededeling aan de leden, die tenminste veertien dagen voor het te houden congres moet zijn verzonden. Hier staat nu dat een oproeping voor een congres door middel van twee (dure) advertenties in landelijke dagbladen dient te geschieden.

Er zijn twee amendementen ingediend:
+ De heer IJzerdraat stelt voor de toevoeging na artikel 19 tenslotte verklaarden geheel te schrappen. + De heer ten Cate is het niet eens met de wijziging van de vestigingsplaats.

Het bestuur zal u voorstellen het amendement van de heer IJzerdraat in principe over te nemen en de notaris te vragen of de toevoeging verwijderd kan worden, en een vestigingsplaats te kiezen die in elk geval duidelijk maakt dat Leefbaar Nederland een partij is die in heel Nederland haar wortels heeft.
6. Programma
Als bijlage treft u een inhoudelijke voorzet voor ons verkiezingsprogramma van Bert Snel en Jeroen Kemna. Zij hebben vele suggesties van leden en belangstellenden reeds verwerkt. Deze voorzet zal op 17 november door u worden vastgesteld, waarna een redactiecommissie het programma nog verder zal bewerken. Om die reden is het inzenden van tekstuele amendementen (typefouten en dergelijke) op dit moment niet relevant. Als u inhoudelijke amendementen wilt indienen, dan kan dat tot uiterlijk 14 november aanstaande, 18.00 uur. We verzoeken u de amendementen via e-mail aan te leveren bij info@leefbaar.nl, één amendement per bericht, in de volgende vorm:

1. Verwijzing naar de plaats in de tekst waarop het amendement betrekking heeft

2. De wijziging in de tekst (vervang dit door dat)
3. Een korte motivatie
Als u niet over e-mail beschikt, dan kunt u de amendementen ook faxen (1 amendement per pagina) naar 0345-473488 of per post verzenden naar Postbus 18581, 2502 EN Den Haag.
7. Campagne

8. Kandidatenlijst
De procedure voor het vaststellen van de lijst is als volgt: + alleen personen die zich kandidaat hadden gesteld voor deze lijst kunnen zich op het congres tegenkandidaat stellen voor een (hogere) plaats op de lijst.
+ We behandelen eerst plaats 2 op de lijst. + De kandidaat van het bestuur en de eventuele tegenkandidaten krijgen kort de gelegenheid zich te presenteren. + Het congres stemt.
+ Vervolgens plaats 3, 4 enzovoort.
+ Als de kandidaat van het bestuur niet gekozen wordt, dan schuift die kandidaat, en alle volgende kandidaten van het bestuur, één plaats naar beneden door. + Kandidaten worden maximaal twee keer in stemming gebracht; als een kandidaat van het bestuur wordt weggestemd (en dus opnieuw kandidaat van het bestuur is voor de volgende plaats op de lijst) en opnieuw wordt weggestemd, dan verdwijnt die kandidaat van de lijst.
+ Ook tegenkandidaten kunnen dus maar twee pogingen doen; houdt u daar rekening mee als u uw strategie ontwikkelt!
9. Toespraak nr. 2 op de lijst

10. Sluiting