Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 17-11-2002 Mediaberichten 17 november (14.00 uur)

MAASBREE 20 boetes bij controle

MAASBREE Vrijdagavond- en nacht heeft de politie bij verschilende controles in Maasbree 20 boetes uitgeschreven.

Bij controles in het centrum van Maasbree zijn 15 processen verbaal opgemaakt. In zes gevallen ontbrak verlichting op fiets of bromfiets. Drie personen werden bekeurd voor wildplassen en diverse anderen zijn bekeurd voor uiteenlopende overtredingen, onder andere omdat er geen helm gedragen werd. De politie uit Helden werd tijdens de controle geassisteerd door leden van het mobiel jeugdteam. (In totaal waren vijf agenten in het Maasbrese centrum aanwezig.)

Het verkeershandhavingsteam controleerde vrijdagavond en nacht op de Provinciale weg. In totaal werden 171 blaastesten afgenomen. Hiervan overschreden twee automobilisten het maximaal toegestane alcoholpercentage en ontvingen een proces verbaal. Daarnaast werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de helm, geen autogordel en negeren van rood licht. De contole van het VHT werd door 7 medewerkers uitgevoerd.

HEYTHUYSEN Verkeersgewonde

HEYTHUYSEN Een Heythuysenaar raakte zaterdagmiddag gewond bij een verkeersongeval op de Noorderbaan. De man (leeftijd onbekend) fietste zaterdagmiddag net na 12.00 uur vanuit de Vrijkenstraat de Noorderbaan over. Op de kruising kwam hij in aanrijding met een 70-jarige automobilist uit Roggel die over de Noorderbaan reed. De Heythuysenaar is per ambulance naar het Roermondse ziekenhuis gebracht. Hij heeft vermoedelijk een hersenschudding opgelopen bij de aanrijding.

VENLO Bedreiging

VENLO Een 25-jarige vrouw uit het Duitse Rheinberg heeft zaterdagmiddag bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. De vrouw reed tussen 11.00 uur en 11.30 uur over de Burgemeester van Rijnsingel en de Maaskade. Ze werd door een onbekende Duitse auto enkele malen afgesneden en op de Maaskade klemgereden. Een onbekende Duitse vrouw stapte vervolgens uit de auto die haar had klemgereden en opende het portier van de 25-jarige vrouw. Ze werd uitgescholden en bedreigd door de vrouw die met gebalde vuisten voor haar stond. Uiteindelijk spuugde haar belaagster tegen de auto en vertrok.