Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-11-2002
1e persbericht 17 november 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte op heterdaad betrapt bij autoinbraak Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan is zaterdag rond 21.05 uur een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte werd door een 40-jarige vrouw uit Almere betrapt toen hij in haar auto, die aan de Weverstraat stond geparkeerd, aan het inbreken was. De vrouw trof de man in haar auto aan en pakte hem vast. Hierop sloeg de verdachte de vrouw en rende weg. Een familielid van de vrouw achtervolgde de man en zag kans om hem in zijn kraag te pakken en over te dragen aan de politie. Van de auto werd een ruit vernield en uit het voertuig werden een tas en een autoradio weggenomen. Deze spullen werden bij de verdachte aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Automobilist onder invloed betrokken bij aanrijding Op de Geldropseweg zijn zondagochtend rond 1.15 uur twee inzittenden, een 24-jarige Engelsman en een 24-jarige Eindhovenaar, van een auto aangehouden. Het voertuig van het duo was over de kop gegaan op de eerdergenoemde straat. Uit onderzoek bleek dat de 24-jarige Eindhovenaar de bestuurder van de auto was, die de controle over het voertuig had verloren. Ook bleek uit een ademanalyse met een promillage van bijna 1,70, dat de man teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van acht uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Beiden zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Eindhoven: Weigering medewerking ademanalyse
De politie zag zaterdagavond rond 22.00 uur een 42-jarige automobilist uit Eindhoven met hoge snelheid de kruising van de Blaarthemseweg met de Offenbachlaan oversteken. Vervolgens zagen ze de auto richting Tinelstraat rijden. Dit gebeurde niet in een rechte lijn, waarop de bestuurder aangehouden werd. Met behulp van de voorlopige ademtest op straat, werd geconstateerd dat de bestuurder teveel alcohol had genuttigd. De man weigerde echter elke medewerking aan een vervolgonderzoek om het exacte promillage vast te stellen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bromfietser onder invloed rijdt tegen paaltje Op de A. van Leeuwenhoeklaan is zondag rond 1.20 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte was met zijn bromfiets tegen een paaltje van een verkeerssluis gebotst. Uit onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken. Een ademanalyse gaf een promillage van ruim 0,95 weer. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Halvemaanstraat is zaterdagavond rond 22.10 uur een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was met zijn auto op de Halvemaanstraat tegen de auto van een 74-jarige man uit Heeze gebotst. Uit onderzoek bleek dat de Eindhovenaar teveel had gedronken. Hij was reeds uit de auto gestapt en probeerde weg te komen. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,30 weer. De man kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bedreiging en vernieling
In een woning aan de Transvaalweg is zaterdagavond rond 22.30 uur een 26-jarige man uit Waalre aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van de huisraad van zijn 40-jarige ex-vriendin in haar woning aan de eerdergenoemde straat. Ook werd de vrouw bedreigd met de dood. De verdachte is inverzekering gesteld.

Eindhoven: Plantenbak tegen deur gegooid
Op het Stationsplein is zondag rond 2.40 uur een 25-jarige man uit Driebergen aangehouden. De politie zag dat de verdachte een plantenbak optilde en deze tegen een voordeur van een horecagelegenheid aan het Stationsplein gooide. Toen ze hem aan wilden houden nam hij echter de benen. De politie achtervolgde hem en gebruikte pepperspray om de verdachte tot bedaren te brengen. Hij is voor verder onderzoek op het politiebureau de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte slaat agente tijdens aanhouding Op het Stratumseind is zondag rond 4.00 uur een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag dat de verdachte stampij aan het maken was bij een reeds gesloten horecagelegenheid. Toen de politie hem hierop aansprak duwde hij hen weg en was hij niet voor rede vatbaar. Hierop werd hij aangehouden waarbij hij zich dusdanig verzette dat hij een agente in haar gezicht sloeg. Zij liep hierdoor een verwonding aan haar lip op. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Eindhoven: Vernieling en mishandeling
In een woning in de Jan Tooropstraat is zaterdag rond 19.00 uur een 51-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte zou de ruit van de voordeur van de woning aan de Jan van Tooropstraat hebben vernield om vervolgens de woning binnen te dringen en de 44-jarige bewoner te mishandelen. Het slachtoffer liep een schaafwond aan zijn hand op. De verdachte is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Mishandeling
In een woning aan het Willem Beringsplein is zaterdagavond rond 20.45 uur een 39-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 36-jarige Helmonder op het Willem Beringsplein. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht hij naar huis. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto in brand
In een auto die geparkeerd stond aan de Nemerlaerhof is zaterdagavond rond 20.00 uur brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. Het voertuig is volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Best: Houten balk door voorruit auto
Op de St. Oedenrodeseweg heeft zaterdagavond rond 18.00 uur een houten balk de voorruit van de auto van een 27-jarige man uit St. Oedenrode vernield. De man reed over de St. Oedenrodeseweg richting Best. In tegenovergestelde richting kwam op dat moment een voertuig met vermoedelijk een aanhangwagen aanrijden. Mogelijk dat de houten balk van de aanhangwagen is gevallen. De bestuurder en een 31-jarige inzittende vrouw uit St. Oedenrode zijn ter controle, in verband met mogelijke glassplinters, naar het Catharinaziekenhuis gegaan. Het tegemoetkomende voertuig zou even zijn gestopt maar is vervolgens doorgereden. De politie is op zoek naar de bestuurder van het betreffende voertuig en naar getuigen die iets meer kunnen vertellen over dit ongeval. Zij kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Best via 0900-8844.

Bladel: Grensrechter verdacht van mishandeling
Op een voetbalveld aan de Bossingel is zaterdagmiddag rond 13.45 uur een grensrechter aangehouden. De man wordt verdacht van het uitdelen van een kopstoot aan een 42-jarige supporter uit Bladel die langs de zijlijn naar de wedstrijd stond te kijken. Het slachtoffer viel hierdoor en liep verwondingen in zijn gezicht op. Ook klaagt hij over hoofdpijn. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Autospiegels vernield
Een getuige hield zaterdag op de Aragorn rond 23.45 uur een 14-jarige jongen uit Geldrop aan en droeg deze over aan de politie. De verdachte zou, samen met een groep jongens, buitenspiegels van zover tot nu toe bekend zes autos hebben vernield. Dit gebeurde in de eerdergenoemde straat kort voor zijn aanhouding. De andere jongens zagen kans om te ontsnappen. De politie verzoekt gedupeerden om aangifte te komen doen bij de politie van de afdeling Geldrop. De verdachte is de cel ingegaan. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde en naar de verdachten die wisten te ontkomen.

Gemert: Onder invloed
Op de Burgemeester de Bekkerlaan is zondagochtend rond 4.10 uur een 30-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man had teveel gedronken. Een ademanalyse met een promillage van ruim 1,20 bevestigde dit. De automobilist kreeg een rijverbod van vijf uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Hapert: Bedreiging
Op de Schouwberg zijn zondag rond 00.25 uur een 22-jarige en een 23-jarige Pool aangehouden. Zij worden verdacht van het bedreigen van een beveiligingsmedewerkster in een horecagelegenheid aan de eerdergenoemde straat kort voor hun aanhouding. Dit gebeurde nadat de beveiligingsmedewerkster de verdachten aansprak op hun gedrag en hen verzocht om de horecagelegenheid te verlaten. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Reusel: Onder invloed
Op de Kloosterekker is zondag rond 3.30 uur een 29-jarige automobilist uit Bladel betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 1,40 uit. De man kreeg een rijverbod van zes uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.