Ingezonden persbericht


18 november
Het Hoge Woord
Literair Café met OEK DE JONG en TOMMY WIERINGA

Iedere derde maandag van de maand Het Hoge Woord in café Hofman, met op maandag 18 november niemand minder dan Oek de Jong en Tommy Wieringa. Muziek van Damer en de gesproken column van een prominente Utrechter: dit keer Frank Dries, hoofdredacteur van de Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws.

Na de succesromans Opwaaiende zomerjurken en Cirkel in het gras was het een lange periode stil rond OEK DE JONG. Wel verschenen nog een bundel novellen en een verzameling essays/ reisverhalen. Nu is bij Uitgeverij Augustus zijn nieuwe, derde roman verschenen, en Hokwerda's kind is misschien wel zo'n dikkerd geworden om het goed te maken. Een eerste bespreking noemt het boek over de Friese Lin Hokwerda 'naturalistisch' (Arjan Peters), in de zin dat niemand kan ontsnappen aan de lijnen die in zijn jeugd zijn uitgezet. Een interview over dit derde boek, zijn grote literaire voorbeelden, en misschien een antwoord op de jarenlange stilte... Oek de Jong (1952) bracht zijn jeugd door op het platteland van Friesland en Zeeland, studeerde kunstgeschiedenis in Amsterdam en debuteerde al heel jong met de verhalenbundel De hemelvaart van Massimo (1977). Verder was hij redacteur bij het literair tijdschrift Revisor en gaf hij de afgelopen jaren les aan de universiteiten van Leiden en Berlijn.

TOMMY WIERINGA (1967) studeerde geschiedenis in Groningen en journalistiek in Utrecht. Hij schrijft behalve romans ook filmscenario's, columns, korte verhalen en poëzie. Voor zijn laatste roman, Alles over Tristan die afgelopen voorjaar uitkwam, ontving hij de Halewijnprijs. Het boek is veel en lovend besproken en betekent waarschijnlijk Wieringa's definitieve doorbraak. In 1995 verscheen Dormantique's manco, in 1997 Amok.

Gesproken column: Frank Dries, hoofdredacteur van de Utrechtse daklozenkrant Straatnieuws.

Hofman Café, Janskerkhof 17A. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

Zie ook: http://www.slau.nl/activiteiten/ hhw/

Meer informatie over SLAU activiteiten op www.slau.nl Extra informatie bel 030 2400367 (Aafke van Hoof) of e-mail info@slau.nl