Ingezonden persbericht

Team Salomon NL ondanks tegenslag klaar voor Outdoor Quest

SABAH, MALEISIë, 20021105 -- Tijdens één van de laatste trainingen, in voorbereiding op de Outdoor Quest adventure race in Sabah (Maleisië), heeft het vrouwelijke teamlid Ingrid van Dooren haar achillespees afgescheurd. Deelname aan de uitputtende race is hiermee voor Ingrid uitgesloten. Maaike Hornstra neemt de plek van Ingrid in en is zich op dit moment aan het voorbereiden.

Teamcaptain Hoite Cannegieter spreekt van een sportieve en persoonlijke tegenslag. "Ingrid is mijn maatje, we hebben als team twee maal de Red Bull Dutch Xtreme gewonnen. Ook hebben we samen aan de Eco Challenge deelgenomen. Naast haar fysieke kracht is ze mentaal ook een topper. Ingrid had zich enorm verheugd op dit evenement en heeft erg hard getraind om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Het is een enorme teleurstelling voor haar dat ze dit avontuur moet missen."

"Ik had inderdaad mijn zinnen gezet om samen met het team een goede prestatie neer te zetten", valt Ingrid bij. "Deze blessure is domme pech, gelukkig kon Maaike zich op korte termijn vrijmaken. Zij is erg allround en met name sterk in de running onderdelen."

"Ze loopt mij er met gemak uit", zegt Hoite. "We hebben Maaike voor het eerst ontmoet tijdens de Eco Challenge in 2000. Ze maakte hier vooral indruk op mij door doorzettingsvermogen. Maaike is in tegenstelling tot de andere teamleden niet in dienst van de politie. Zij kan alleen trainen in haar vrije tijd, naast haar full time baan. Gelukkig was haar werkgever zo sportief om Maaike vrij te geven".

"Ondanks deze tegenslag heb ik er alle vertrouwen in dat we een goede prestatie kunnen neerzetten. Wij Nederlanders zijn erg sterk in de fiets- (mountainbike) en Inline skate onderdelen. De meeste moeite hebben we bij de onderdelen op grotere hoogte. De vierde dag staat bijvoorbeeld het beklimmen van Mount Kinabalu op het programma. Een berg van meer dan 4.000 meter hoog! Boven de 3.000 meter bestaat het risico op het ontwikkelen van hoogteziekte. In de dagen voor de race zullen we dan ook zeker deze berg bezoeken, zodat we alvast een beetje kunnen wennen aan de hoogte. Het afdalen is voor ons ook moeilijker dan voor de deelnemende teams die uit de zogeheten "bergen landen" als Zwitserland en Frankrijk komen. Met het beklimmen verliezen we weinig tijd, maar met het afdalen zien we over het algemeen de ervaren teams een stuk van ons weglopen. Zij zien de kortste weg een stuk eerder en storten zich werkelijk van de berg. We hebben echter hard getraind op dit onderdeel tijdens onze laatste wedstrijd in Spanje en hopen hier tijdens de Outdoor Quest de vruchten van te plukken".

Team Salomon Holland vertrekt op maandag 18 november naar Sabah. Een hele onderneming door de hoeveelheid bagage. Naast de normale bagage dient het team onder andere vier mountainbikes, inline skates en beschermartikelen mee te nemen.

De Outdoor Quest begint vrijdag 22 november met een proloog. De uitslag van de proloog bepaalt de start volgorde van de eerste wedstrijddag. De eerste dag "Islands in the Sun" speelt zich voor en aan de kust van Sabah af. De tweede dag "Rumble in the Jungle" zullen de teams 84 km hardlopen en mountainbiken in het tropisch regenwoud van Sabah. "Another day in Paradise", dag 3, naast hardlopen en kajakken wordt er een beroep doen op de Adventure vaardigheden van de teams. De laatste dag staat geheel in het teken van de 4.000 meter hoge Mount Kinabalu. Na de zware run naar de top, moeten de teams abseilen en verder afdalen per fiets en kajak. Het totale parcours bedraagt meer dan 300 kilometer.

Meer informatie over Team Salomon Holland is tijdens het evenement beschikbaar op www.adventurerace.nl

EINDE



Ingezonden persbericht