Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 18 november 2002



Aanhoudingen na inbraak
02-778204
Oldenzaal, Markt
Maandag 18 november, omstreeks 05.05 uur
Een getuige gaf door dat hij had gezien dat een drietal personen op de Hofstraat in Oldenzaal een geldcassette openbraken en het geld verdeelden. De cassette werd daarna weggegooid. Signalementen van de drie werden doorgegeven en direct daarop kon een van de drie, een 23 jr. man uit Den Haag, op de Markt in Oldenzaal worden aangehouden. De andere twee renden weg. Een van hen, een 25 jr. man uit Den Haag kon even later met behulp van een politiehond worden achterhaald op de Langestraat in Oldenzaal. De derde persoon is nog niet aangetroffen. De twee zijn meegenomen naar het bureau en opgesloten. In de loop van vandaag zullen ze in verzekering worden gesteld. Vanmorgen bleek dat de geldcassette afkomstig was uit een gokautomaat in een horecagelegenheid aan de Markt in Oldenzaal. In deze horecagelegenheid was ingebroken. Onderzoek wordt voortgezet.


Aanrijding, rijden onder invloed
02-778068
Hengelo, Vockersweg
Zondag 17 november, omstreeks 15.40 uur
Een 45 jr. automobiliste uit Delden, reed vanaf een parkeerplaats, de rijbaan van de Vockersweg op. Volgens haar stopte ze en stond ze een klein stukje op de rijbaan en reed een 22 jr. bestuurder van een bestelbus tegen de voorzijde van haar auto. De 22 jr. bestreed dit en zei dat zij zonder te stoppen de rijbaan van de Vockersweg was opgereden, waarover hij aan kwam rijden. Wel bleek dat de 22 jr. had gedronken. Hiervoor is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar de ademanalyse 0,65 promille uitwees. Hiervoor wordt pv opgemaakt. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk.


Inbraak in horecagelegenheid
02-778014
De Lutte, Dorpstraat
Zondag 17 november tussen 02 en 10.30 uur
Werd een klapraampje van een horecagelegenheid aan de Dorpstraat in de Lutte verbroken. In de zaak werd het aanwezige geld uit kassa's en gokautomaten ontvreemd. Totale schade is nog onbekend.


Aanhouding na mishandeling
02-778161
Borne, Grotestraat
Zondag 17 november, omstreeks 22.40 uur
Werd gemeld dat in een woning aan de Grotestraat te Borne, iemand was mishandeld. Bleek dat een 33 jr. Enschedeer door een viertal personen was geschopt en geslagen. De vier waren daarop weggereden in een auto, waarvan merk en kleur doorgegeven werd. Bovendien werd de identiteit van een van de vier doorgegeven, een 21 jr. man uit Hengelo. De auto werd even later aangetroffen aan de Stationsstraat in Borne. Uit een horecagelegenheid in de buurt kwam op dat moment de 21 jr. aan lopen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is opgesloten. Een onderzoek naar de andere drie leverde nog niet op. Ook de oorzaak van een en ander moet nog duidelijk worden.


Zendpiraten uit de lucht gehaald
02-088382 / 02-088381
Haarle, Hanstieweg en Overdinkel, Rotermansweg
Zondagmorgen 17 november
Sinds vrijdagmiddag werd vanaf de bovengenoemde locaties uitgezonden. In Haarle gebeurde dit onder naam " Piratenteam Manderveen ", en in Overdinkel werd uitgezonden onder de naam " Lomp en Onbenullig ". In Haarle, waar vandaan de uitzendingen zelfs in Utrecht en Leeuwarden te horen waren, zat een 20 jr. Tubbergenaar achter de knoppen. In Overdinkel was dit een 22 jr. man uit Losser. Tegen beide wordt door de radiocontroledienst van de PTT, pv opgemaakt. Alle apparatuur is in beslag genomen.


Aanrijding, verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed
02-778119
Vriezenveen, Hoffmansweg
Zondag 17 november, omstreeks 20 uur
Werd gemeld dat een auto in de sloot lag aan de Hoffmansweg. Ter plaatse werd alleen de auto aangetroffen. Had tevens een boom geraakt. Aan de sporen was te zien dat reeds was geprobeerd de auto eruit te trekken. Een onderzoek werd ingesteld. In de loop van de avond werd de bestuurder, een 39 jr. man uit Westerhaar, in zijn woning aangetroffen. Hij bekende de aanrijding te hebben gepleegd. Omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd medewerking gevraagd aan de ademanalyse. Dit weigerde de 39 jr. Ook na vordering en het wijzen op de consequenties, bleef hij weigeren en de nodige pv's worden opgemaakt.


Aanhouding na diefstal kratten met lege flessen
02-778175
Rijssen, Jacob Catsstraat
Zondag 17 november, omstreeks 23.55 uur
Een getuige zag dat een man bij zijn buurman twee kratten met lege flessen wegnam. Hij liep naar buiten en hield de man, een 24 jr. Rijssenaar, vast tot de politie ter plaatse kwam. Deze hebben de 24 jr. aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. De kratten zijn bij de eigenaar achter gebleven.


Aanrijding, onder invloed
02-777986
Enschede, Ferdinand Bolstraat
Zondagmorgen, omstreeks 07.10 uur
Werd gemeld dat een man in een personenauto een perkje aan de Ferdinand Bolstraat was ingereden. Bleek te gaan om een 19 jr. Enschedeer, die naar het gebruik van alcohol rook. Hij werd aangehouden en ademanalyse aan het bureau wees 0,65 promille uit. Pv wordt opgemaakt


Dronken van bromfiets gevallen
02-778179
Enschede, Oldenzaalsestraat
Maandag 18 november, omstreeks 00.05 uur
Een 62 jr. man uit Oldenzaal reed op zijn bromfiets over het fietspad van de Oldenzaalsestraat. Vermoedelijk door overmatig drankgebruik, kwam hij ten val. Hij werd meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse. Uitslag 1.8 promille. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs danwel een bromfietscertificaat. Pv's worden opgemaakt.


Rijden onder invloed
02-088392
Enschede, Parkweg
Zondag 17 november, omstreeks 14.05 uur
Omdat achter op zijn bromfiets, een verzekeringsplaatje was bevestigd van 2001, werd een 42 jr. Enschedeer gecontroleerd op de Parkweg. Bovendien bleek hij onder invloed van de nodige alcoholhoudende dranken te zijn. Hiervoor werd hij aangehouden en ademanalyse aan het bureau, wees 1.05 promille uit. Omdat dit niet de eerste keer is, wordt er pv opgemaakt, anders was hem een bekeuring uitgereikt.


Rijden onder invloed
02-088444
Enschede, Lasondersingel
Maandag 18 november, omstreeks 02.45 uur
Bij controle bleek dat een 51 jr. automobilist uit Enschede, te diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd aangehouden en ademanalyse aan het bureau wees 1.6 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en pv wordt opgemaakt.


Gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed
02-7780 53
Haaksbergen, Eibergsestraat
Zondag 17 november, omstreeks 15.15 uur
Een getuige gaf telefonisch door dat hij achter een automobilist reed die vanuit Hengelo richting Haaksbergen reed. Volgens deze getuige, reed de man slingerend en vertoonde gevaarlijk rijgedrag. Dit werd even later ook door de politiemensen geconstateerd die achter hem kwamen te rijden op de Eibergsestraat in Haaksbergen. De getuige was achter de man blijven rijden en had steeds de plaats waar men was, telefonisch doorgegeven. Een 56 jr. automobilist uit Hengelo werd gecontroleerd en hij bleek aardig aan bachus geofferd. Hij werd aangehouden en ademanalyse wees 1.23 promille uit. Pv wordt opgemaakt.


Aanhouding na woninginbraak
02-778180
Enschede, Tegalstraat
Zondag 18 november, omstreeks 00.05 uur
Een getuige gaf door dat hij had gezien dat een persoon aan het inbreken was in een woning aan de Tegalstraat te Enschede. In de woning werd een 29 jr. Enschedese aangetroffen, die daar niet thuishoorde. Een ruit van de achterdeur was door haar vernield. Zij is aangehouden en aan het bureau opgesloten.













Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981