Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 18-11-2002
Persberichten 18 november ochtend
Riel Hallink 06 51528156

Onder invloed

ZUIDLAREN Zondagmiddag werd door weggebruikers aan de politie doorgegeven dat er op de Van Veelenweg een auto reed, waarvan de bestuurder vermoedelijk teveel drank op had. Op de Berkenweg kon de automobilist, een 62-jarige inwoner van Tynaarlo gecontroleerd worden. De man verkeerde in kennelijk staat van dronkenschap. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Van de man werd een bloedproef genomen, omdat hij niet in staat was te blazen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Diefstal uit bedrijf

ASSEN Tussen vrijdagmiddag en zondagmiddag is er ingebroken in een bedrijf aan de Brunelstraat. De daders zijn binnen gekomen door het forceren van een raam. Gestolen is een videocamera. Vandaag zal gekeken worden of er nog meer weg is.

Diefstal uit school

ASSEN In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een school aan de Platolaan. Om binnen te komen was een ruit in gegooid. Gestolen werden 2 computerkasten. Nog niet is bekend of er meer weg is.

Ruit ingegooid

HOLLANDSCHEVELD Aan de Kerkenkavel werd gisteravond laat een ruit van een woning ingegooid. De voorruit van 1.80 x 1.60 m werd ingegooid met een paal. Volgens omwonenden zou de bestuurder van een auto hier debet aan zijn. Schade is niet bekend.

Brand in woning

EMMEN Afgelopen nacht brak er brand uit in een woning aan de Grauwe Gans. De brand ontstond in de hal van de woning en werd door de brandweer snel geblust. De bewoners waren niet thuis, omdat ze bezig waren de woning te verbouwen. De woning kwam vanonder tot boven onder het roet te zitten. Oorzaak van de brand is niet bekend.

Geheime zender

KLAZIENAVEEN Zondagmiddag is in een schuur aan de Engweg een geheime zender uit de lucht gehaald. De zender zond uit op de 94,5 Mhz onder de naam "Calibra". Tegen de 30-jarige eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt.