Rabobank Nederland

Leden lokale Rabobanken schrijven opnieuw massaal in Rabobank Nederland, 18/11/2002 01:18 PM

---

De afgelopen weken is wederom massaal ingeschreven op Rabobank Ledencertificaten II. Net als bij de eerder uitgegeven Rabobank Ledencertificaten I is ook de emissie van Rabobank Ledencertificaten II zeer ruim overtekend. Het bedrag van de uitgifte is vastgesteld op ¤ 1.75 miljard, een record in de Europese retailmarkt. Deze opbrengst is zeer ruim boven de verwachte ¤ 1 miljard waarop bij de aanvang van de inschrijving werd gekoerst en is een groot succes.

Ruim 65.000 leden van de Rabobank en medewerkers van de Rabobank Groep hebben ingeschreven op Rabobank Ledencertificaten II. Een aantal van maximaal 10 certificaten per Certificaathouder is toegewezen tegen een koers van ¤ 100,00. Voor het meerdere aan inschrijvingen heeft voor natuurlijke personen een toewijzing van 85% en voor rechtspersonen een toewijzing van 70% plaatsgevonden tegen een koers van ¤ 106,-. Uit deze prijsvorming - de hoogste koers uit de bandbreedte van ¤ 100,- tot ¤ 106,- en een korting op de toewijzing - blijkt zeer grote belangstelling om te beleggen in de ledencertificaten. Per certificaathouder geldt er een maximum bezit van 2.500 certificaten. Bij toewijzing is dit maximum in acht genomen.

Het dividend van de Rabobank Ledencertificaten II is 5,77% voor de eerste periode tot 29 december 2002 en wordt betaald over ¤ 100,-. Het dividend wordt aan het eind van elk kwartaal bijgeschreven en bedraagt 1% boven het gemiddelde effectieve rendement van de 10-jarige Nederlandse staatslening over de voorafgaande drie maanden.

De certificaten zijn verhandelbaar via een interne markt die door de Rabobank Groep zelf onderhouden wordt. De interne markt vindt iedere eerste woensdag van de maand plaats. De eerstvolgende handelsdag vindt plaats op woensdag 4 december 2002.

Vermogen op peil houden
De uitgifte van ledencertificaten versterkt voor een belangrijk deel tevens het eigen vermogen van de Rabobank Groep en past in het streven om leden en medewerkers meer bij de bank te betrekken. Drs. Rik van Slingelandt, waarnemend voorzitter van de Rabobank Groep hierover: 'Om marktleider te blijven en daar waar we dat nog niet zijn te worden, zullen we verder moeten groeien. Daar is veel vermogen voor nodig. We bieden onze leden en medewerkers de mogelijkheid in deze groeistrategie, die rechtstreeks in hun belang is, te investeren. En we zijn blij dat zij dit ook bij deze emissie zo ruimhartig hebben gedaan.'