Ingezonden persbericht

Pine Internet BV gaat verder als Pine Digital Security

Nieuwe naam onderstreept breed aanbod beveiligingsoplossingen

Den Haag, 18 november 2002 - Pine Internet BV, aanbieder van allesomvattende beveiligingsoplossingen en -diensten, gaat met ingang van 18 november 2002 verder onder de naam Pine Digital Security. De nieuwe naam reflecteert het brede aanbod van security-diensten die het bedrijf levert. Deze diensten reiken verder dan alleen internetbeveiliging en omvatten ook trainingen, domeinregistratie en de beveiliging en audits van bedrijfsnetwerken.

"Pine richt zich op digitale veiligheid in het algemeen. De term 'internet' in onze oude naam dekte dan ook niet meer de lading", aldus Mark Lastdrager, Vice-President Operations van Pine Digital Security. "De naam Pine Digital Security onderstreept het feit dat we een one-stopshop zijn voor alle digitale beveiligingsbehoeften van grote organisaties. Daarnaast houden we ons continu op de hoogte van bedreigingen op het internet en bedrijfsnetwerken. Onze ondervindingen worden gepubliceerd op onze website www.security.nl."

Pine Digital Security levert een compleet aanbod van beveiligingsdiensten, die variëren van webhosting en beveiligingsanalyse tot firewalls, trainingen en domeinregistratie. Onder de noemer Pine Website Security Audit controleert het bedrijf websites van klanten, de scripts en onderliggende databases op beveiligingskwetsbaarheden. Met Pine Secure Email wordt beveiligd e-mailverkeer ondersteund. Deze gehoste dienst beschermt bedrijfsnetwerken tegen virussen, blokkeert spam en biedt vanaf elke locatie veilige toegang tot e-mail.

Met de inzet van Pine Secure Web Hosting worden websites beschermd tegen hackers en wordt klantinformatie veilig opgeslagen. Pine Digital Security levert deze dienst geheel verzorgd aan, waarbij de klant kan kiezen voor een gedeelde of dedicated server. De trainingen van het bedrijf omvatten online en on-site trainingen die volledig op maat zijn gemaakt voor de specifieke situatie van de klant.

Pine Digital Security
Pine is opgericht in 1997 als leverancier van internetdiensten aan Internet Service Providers (ISP's). In de afgelopen jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot one-stopshop voor alle digitale beveiligingsbehoeften van grote organisaties. Het dienstenportfolio omvat onder andere webhosting, e-mailbeveiliging, firewalls, beveiliging van internetwinkels, analyse van infrastructuur en website, aanvalstesten en security-trainingen. Daarnaast publiceert Pine Digital Security security-gerelateerd nieuws op de veelbezochte website www.security.nl.

Ingezonden persbericht