NIPO

16 november 2002

Ruim helft Nederlanders kent Femke Halsema niet

Ruim de helft van de Nederlandse bevolking kent Femke Halsema niet. Dit blijkt uit een door 2Vandaag en het NIPO gehouden peiling, waarvan de resultaten zaterdagavond zijn bekendgemaakt.

De beoogd lijsttrekker van GroenLinks doet bij 52% van de Nederlanders geen belletje rinkelen. Van de mensen die Halsema wel kennen, krijgt zij een hoog waarderingscijfer: gemiddeld een 6,8. Dat is even hoog als het rapportcijfer dat premier Balkenende een maand geleden kreeg van de kiezers. Jan Marijnissen stond in datzelfde onderzoek op de tweede plek met gemiddeld 6.7, Jeltje van Nieuwenhoven op drie met 6.3 en Wouter Bos op vier met 6.2. Vertrekkend GroenLinks-leider Paul Rosenmöller scoorde op 6 november, toen hij nog niet had besloten om op te stappen, een 5,9.

Het besluit van Rosenmöller om de politiek vaarwel te zeggen, vindt waardering bij 55% van de Nederlanders van achttien jaar en ouder. Meer dan de helft ziet het als een goede ontwikkeling dat de ene na de andere politicus opstapt. De achterban van LPF, SP en VVD juicht de veranderingen het meest toe, die van GroenLinks en de PvdA hebben er de meeste moeite mee.

B2938 | NIPO CAPI@HOME | Het veldwerk heeft plaatsgevonden op vrijdag 15 november 2002 (n=594).

Bij publicatie of verspreiding gelieve de bron: 2Vandaag/ NIPO, het marktonderzoekinstituut te vermelden. Voor eventuele vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met Remco Frerichs (tel: 020-5225 479).

Wilt u op de hoogte blijven van andere gratis publicaties in de toekomst, dan kunt u zich abonneren op onze attenderingsservice.

Printvriendelijke versie