Gemeente Heeze-Leende


Integraal handhavingteam gemeente Heeze-Leende van start

In het kader van onder meer het naleven van diverse bestemmingsplannen en brandveiligheidsvoorschriften heeft de gemeente een handhavende taak.

Een maand geleden is binnen de gemeente Heeze-Leende het Integrale Handhavingteam samengesteld en hiermee heeft de gemeente invulling gegeven aan de Handhavingnota die eind vorig jaar door de gemeenteraad is vastgesteld. Het doel van het Handhavingteam is structureel en integraal handhaven.

In het Handhavingteam worden alle bestaande en nieuwe handhavingzaken periodiek bijeengebracht. Het team heeft hierbij speerpunten geformuleerd op het gebied van veiligheid, milieu, bouwen en ruimtelijke ordening. Na het bijeenbrengen van de verschillende handhavingzaken worden er prioriteiten gesteld en planningen gemaakt voor zaken die aangepakt moeten worden.
Sinds vorige week voert het Handhavingteam gerichte integrale controles uit. Dit betekent dat toezichthouders van de clusters Milieu, Bouw en Handhaving samen met de brandweer en de politie waar nodig gezamenlijk controles uitvoeren. Hieruit is inmiddels gebleken dat er sprake is van een goede onderlinge samenwerking tussen zowel het Handhavingteam als de politie.

De gemeente Heeze-Leende beschouwt het Handhavingteam en de controles als doeltreffend en geeft aan dat in de toekomst meerdere van dergelijke integrale controles zullen volgen.