Gemeente Rotterdam

College van B en W: Nieuwsberichten College: Werkbezoeken en openbare optredens

Een overzicht van de werkbezoeken en openbare optredens van de Burgemeester en de wethouders van 15 november tot en met 24 november 2002.

Burgemeester Opstelten en wethouder De Faria sluiten werkbezoek veiligheid
s Hertogenbosch af

Burgemeester mr. Ivo Opstelten en wethouder Rabella de Faria (onder meer Veiligheid) zijn op vrijdag 15 november aanwezig bij de afsluitende bijeenkomst van het tweedaagse werkbezoek van de stad s Hertogenbosch aan Rotterdam. De bijeenkomst begint om 14.30 uur in kamer 7 van het stadhuis aan de Coolsingel. s Hertogenbosch komt met een delegatie van meer dan 60 man onder leiding van burgemeester mr. Dr. A.G.J. Rombouts op 14 en 15 november naar Rotterdam om inspiratie op te doen voor het veiligheidsbeleid. In 2003 wil s Hertogenbosch een integrale visie op veiligheid publiceren en vier veiligheidscontracten afsluiten. De delegatie bezoekt (in groepen) een groot aantal veiligheidsprojecten in verschillende deelgemeenten en krijgt informatie van het projectbureau Veilig en van bestuurders/medewerkers van deelge-meenten. Ook gaat Den Bosch onder meer op bezoek bij de Junkiebond, Opzoomer Mee, de Wijk Ontwikkelings Maatschappij en het Boumanhuis. De delegatie telt naast ambtenaren en bestuurders bewoners, ondernemers, corporaties, welzijnswerkers en andere betrokkenen bij de veiligheid.

Wethouder Van der Tak start project Mensenwerk IJsselmonde

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) geeft op vrijdag 15 november om 15.00 uur aan de Oosterhagen 112 (de vestigingsplaats van het project) het startsein van Mensenwerk. Dit is een werkgelegenheidsproject waarbij de deelgemeente IJsselmonde en de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid in vier jaar tijd 900 werkzoekenden uit de wijken Groenenhagen/Tuinenhoven aan werk, scholing, activering of zorg helpen.

Burgemeester Opstelten reikt Hendrik Chabot Prijs uit

Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op vrijdag 15 november in de Burgerzaal van het stadhuis de Hendrik Chabot Prijs uit aan Jeanne van Heeswijk, tijdens een bijeenkomst die om 15.30 uur begint. De Hendrik Chabot Prijs voor beeldende kunst in het Rijnmondgebied is een onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds Rotterdam (PBCR). Van Heeswijk krijgt de prijs voor haar gehele oeuvre. Voorafgaand aan de prijsuitreiking leest juryvoorzitter mw. C.A. Schwartz het juryrapport voor. Lucas Verweij houdt de feestrede. Na de prijsuitreiking en het dankwoord van Jeanne van Heeswijk sluit ir. A.B.M. van der Plas, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Rotterdam, de bijeenkomst af.

Wethouder Veiligheid opent Duimdropvestiging

Wethouder Rabella de Faria opent op 16 november om 12.00 uur de 26e vestiging van Duimdrop voor het Piet Paaltjensplein, aan de Jan Luijkenstraat 12 in Spangen. Ze doet dat samen met de portefeuillehouder Welzijn en Onderwijs van de deelgemeente Delfshaven, Johan Grijzen. De bedoeling is dat kinderen hier speelgoed lenen waarmee ze op het plein kunnen spelen. De Duimdropvestiging is tot stand gekomen in samenwerking met TOS en BSW/Duimdrop. Het Piet Paaltjensplein was het domein geworden van drugsgebruikers. Door samenwerking van de woningbouwvereniging, politie, deelgemeente Delfshaven en de bewonersorganisatie is het plein weer teruggewonnen voor spelende kinderen.

Wethouder Hulman opent EKJudo (-20 jaar)

Wethouder Stefan Hulman (plv. wethouder Sport en Recreatie) opent op zaterdag 16 november om 16.00 uur in het Topsportcentrum, Van Zandvlietplein 20, het Europees Kampioenschap Judo (-20 jaar). Ruim 400 judoka's, afkomstig uit meer dan 40 verschillende landen, strijden op 15, 16 en 17 november om de Europese titels in de totaal veertien gewichtsklassen. Het toernooi begint elke dag om 11.00 uur. De officiële openingsceremonie is, volgens de richtlijnen van de Europese Judo Unie, op zaterdag tussen 16.00 en 17.00 uur. De finales worden vrijdag en zondag vanaf 16.30 uur verwacht, zaterdag vanaf 17.30 uur.

Burgemeester Opstelten heet Sint Nicolaas welkom

Sint Nicolaas bezoekt dit jaar op de dag van zijn officiële intocht in Nederland, zaterdag 16 november, ook Rotterdam. Burgemeester mr. Ivo Opstelten heet de goedheiligman om 16.00 uur welkom op het stadhuis, waarna de Sint en de burgemeester op een speciaal voor de intocht gebouwd balkon verschijnen. Dat is nodig omdat het stadhuis in verband met de renovatie in de steigers staat. Sint Nicolaas arriveert met zijn schip om 15.00 uur in de Leuvehaven. Bij het maritiem buitenmuseum beginnen de feestelijkheden om 13.45 uur. Sint vertrekt om 15.30 uur met zijn gevolg voor de intocht door het centrum, via Schiedamsedijk, Schilderstraat, Witte de Withstraat, Hartmanstraat, Karel Doorman-straat, Schouwburgplein naar de Coolsingel. Hier begint het feest om 15.15 uur.

Wethouder De Faria discussieert met jongeren Kralingen / De Esch

Wethouder Rabella de Faria (o.m. Veiligheid) discussieert mee met jongeren uit de wijk De Esch tijdens de manifestatie "Geweldloosheid in beeld" op zondag 17 november vanaf 15.00 uur in Hal 4, Watertorenweg 200. Tijdens deze manifestatie houden jongeren zich bezig met het thema geweldloosheid en gaat het om de vraag "Hoe moet geweldloosheid er bij jou in de wijk uitzien?" Acht groepen jongens en meisjes van 10 18 jaar werken in twee workshops hun eigen ideeën over het thema uit tot levende beelden en kleine scènes. Met deze techniek van beeldentheater krijgen zij de kans om ideeën en oplossingen bespreekbaar te maken en in beeld te brengen. Tijdens de manifestatie presenteren de groepen hun bevindingen in woord en beeld en gaan op die manier rechtsreeks in discussie met politici en bestuurders. Dit project is een uitvloeisel van het Rotterdamse Vredesmanifest van Rotterdam Culturele Hoofdstad.

Wethouder Van Sluis bezoekt Shanghai en Hongkong

Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economische Zaken, Milieu) brengt van 17 tot 23 november met een ambtelijke delegatie een bezoek aan Shanghai en Hongkong. De directeur van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam, Willem Scholten, en van het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam, Hans Stam, maken deel uit van de delegatie. In Shanghai ontmoet de wethouder onder andere de nieuwe burgemeester, de directeur van de haven van Shanghai en enkele reders. Ook opent de wethouder een tentoonstelling van de archiefdienst. Verder vindt er een inleidende bestuurlijke oriëntatie plaats op de samenwerking tussen beide steden in de periode 2003-2005. In Hong Kong staan onder meer op het programma bezoeken aan de Secretary for Economic Development and Labour en Hutchinson Whampoa.

Burgemeester Opstelten ontvangt Hindoestaanse vrouwen

Burgemeester mr. Ivo Opstelten ontvangt op maandag 18 november om 11.15 uur in kamer 105 van het stadhuis (B. en W. kamer) een groep Hindoestaanse vrouwen uit Bombay, Paramaribo en Rotterdam. De Stichting Hindoestaanse Vrouwen Rotterdam organiseert sinds 1998 een uitwisselingsprogramma over emancipatiestrategieën met deze vrouwengroepen. Na bezoeken aan India en Suriname is het nu de beurt aan Rotterdam. De vrouwen uit India en Suriname krijgen een programma met een training, workshops en bezoeken aan relevante organisaties in Rotterdam zoals de GGD, SoZaWe en Vrouwenopvang Rijnmond. De gemeente Rotterdam steunt het uitwisselingsprogramma met subsidies.

Wethouder Bolsius bij afsluiting Elcidis project

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) spreekt op maandag 18 november om 13.30 in het Heerenhuys aan de Baden Powellaan in het Park bij de Euromast ter gelegenheid van de afsluiting van het Europese project Electric vehicle City Distribution (Elcidis). In dit project onderzochten zes steden de haalbaarheid van hybride en elektrische voertuigen voor stedelijke distributie. Aan het proefproject namen Rotter-dam, Stockholm, La Rochelle, Erlangen, Milaan en Stavanger deel. Op 18 november zullen de projectleiders de resultaten toelichten en wordt tijdens workshops nagedacht over een mogelijk vervolg op het project. De bijeenkomst duurt van 10.00 tot 17.30 uur.

Wethouder Pastors start renovatie laatste kraan Maritiem Buitenmuseum

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) geeft op dinsdag 19 november om 17.00 uur bij het vuurtorentje aan de Leuvehaven het symbolische startsein voor de restauratie van de laatste kraan van het Maritiem Buitenmuseum. Deze zogenaamde waterkraan wacht al 20 jaar op restauratie. Wethouder Pastors neemt bij die gelegenheid een aquarel in ontvangst omdat de kraan zelf bij het bedrijf Vlaardingen- Oost staat. De aanbieding van de aquarel is ook een dankbetuiging aan het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam voor de inspanningen die het bedrijf heeft geleverd om de Oude Haven, de Leuvehaven en het Maritiem Buitenmuseum te ontwikkelen.

Burgemeester Opstelten bij sponsoravond Rotterdamse speelfilm

Burgemeester mr. Ivo Opstelten spreekt op dinsdag 19 november in de Burgerzaal van het stadhuis bij de bijeenkomst voor (toekomstige) sponsors van de Rotterdamse speelfilm De Marathon, die om 20.00 uur begint. Kees Kasander gaat de film, met een scenario van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, produceren. Acteurs, medewerkers, inhoud en locaties zijn allemaal Rotterdams. Er wordt onder meer gefilmd op de Erasmusbrug, de Coolsingel, het Kralingse Bos en de Nenijto atletiekbaan. De presentatie van de sponsoravond is in handen van Raoul Beeldsnijder. De acteurs vsn de film serveren een boerenkoolstamppot; de worst krijgen de aanwezigen na het tekenen van een sponsorcontract. Verder zijn er optredens van Ronald Kool (vleugel), John Buijsman, die Chet Baker zingt, Waardenberg en De Jong en Frederique Spigt.

Wethouder De Faria op dienstreis naar Madrid

Wethouder mevrouw De Faria (o.m. Volksgezondheid) brengt van 20 tot 23 november samen met de wethouders volksgezondheid van de andere drie grote steden een bezoek aan Madrid. Doel van deze dienstreis in G-4 verband is om kennis en ervaring uit te wisselen tussen grote steden met een vergelijkbare problematiek op het gebied van volksgezondheid. De stad Madrid is voor het beleidsveld volksgezondheid vergelijkbaar met grote Nederlandse steden. Tussen de wethouder van de vier grote steden bestaat al langere tijd samenwerking op dit gebied.

Wethouder Pastors spreker op Vastgoedmarkt

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) spreekt op woensdag 20 november om 14.30 uur op de Vastgoedmarkt van het Nederlands Vastgoedinstituut in het Kurhaus in Scheveningen. In de ochtend wordt gesproken over de provincie Zuid-Holland en de Randstad. De ochtend wordt afgesloten met een debat tussen overheid en ondernemers. In de middag zijn er twee programmas: één over Den Haag en één over Rotterdam. Wethouder Pastors zal de aanwezigen de Rotterdamse plannen voor bouwen en huisvesting uit de doeken doen.

Wethouder Van der Tak neemt boekje Als ik kon toveren.. in ontvangst

Jeugdambassadeurs bieden op woensdag 20 november om 17.00 uur op het kantoor van de Rotterdamse Jongerenraad, Blaak 107, het boekje Als ik kon toveren.. aan aan wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie). Het boekje is tot stand gekomen als resultaat van het gelijknamige project dat vorig jaar op basisscholen is uitgevoerd. De uitreiking van het boekje is de officiële opening van het project voor het jaar 2002, dat nu ook is uitgebreid naar het buurt- en clubhuiswerk. Als ik kon toveren.. is een project waarin de kinderrechten centraal staan. Kinderen geven in verhaaltjes, gedichten en tekeningen aan wat zij zouden veranderen aan de wereld. Doel van het project is kinderen aan te zetten tot discussie over welke leefbaarheidsregels voor iedereen acceptabel zijn en afspraken te maken over de naleving ervan. Het project is een initiatief van De Rotterdamse Jongerenraad in samenwerking met de Stichting Jeugd Nu. De jeugdambassadeurs zijn leerlingen uit de groepen 7 en 8 die een jaar lang hun basisschool vertegenwoordigen. Zij praten over allerlei zaken die zij en hun schoolgenootjes belangrijk vinden. De jeugdambassadeurs worden ondersteund door de Jeugdombudsman, Heleen van Kooij. De uitreiking van het boekje is een activiteit in het kader van November JeugdMaand.

Werkbezoek wethouder Hulman aan Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam

Cultuurwethouder Stefan Hulman brengt op donderdag 21 november van 10.00 tot 12.30 uur een werkbezoek aan de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) in de Hennekijnstraat. Wethouder Hulman woont om 10.00 uur een deel van een optreden van Meekers bij. Meekers is een kleine dansgroep die een repertoire brengt dat is bedoeld voor een jong publiek. Naast voorstellingen ontwikkelt de dansgroep educa-tieve projecten die een nauwe samenhang met de voorstellingen hebben. Om 11.15 uur maakt wethouder Hulman kennis met de workshops van Meekers. Om 11.30 uur is er een presentatie over cultuureducatie, gevolgd door een presentatie door Kunst Onder Andere. Om 12.20 uur ontmoet de wethouder de spelers van Young Stage.

Wethouder Van der Tak spreekt op feestelijke bijeenkomst Zorggroep Rijnmond.

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) spreekt op donderdag 21 november om 14.00 uur tijdens een feestelijke bijeenkomst van de Zorggroep Rijnmond in de Laurenskerk, Grotekerkplein 27 in Rotterdam. Aanleiding hiervoor is het vijftigjarig bestaan van Verpleeghuis Pniël en het veertigjarig bestaan van Zorgcentrum De Koningshof die beide deel uitmaken van de Zorggroep Rijnmond. De bijeenkomst staat in het teken van de Kunst van het Ontmoeten. Alle genodigden zijn eerder verzocht dit op een creatieve wijze vorm te geven en de winnaars worden tijdens de bijeenkomst op 21 november bekendgemaakt.

Wethouder Bolsius krijgt eerste exemplaar boek Natuurmuseum

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) krijgt op donderdag 21 november om 16.00 uur in de Hoboken Salon van het Natuurmuseum aan de Westzeedijk 345 het eerste exemplaar aangeboden van het boek Vreemde planten in Rotterdam. Het boek, nummer vier uit de Stadsecologische reeks, is geschreven door Remko Andeweg en Piet Florusse. Vreemde planten in Rotterdam gaat over planten die oorspronkelijk niet tot de Nederlandse flora behoren en van oorsprong ook niet Rotterdams zijn, maar door de mens zijn aangevoerd uit vreemde landen. Rotterdam kent hiermee vele soorten planten die het straatbeeld bepalen. De Rotterdamse flora vertoont daarmee een even multicultureel karakter als haar bevolking.

Burgemeester Opstelten reikt mr. J. Dutilhprijs uit en ontvangt 100e Rotterdams Jaarboekje

Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op donderdag 21 november in de Burgerzaal van het stadhuis de mr. J. Dutilhprijs uit tijdens een bijeenkomst van het Historisch Genootschap Roterodamum (HGR), die om 16.00 uur begint. Ook neemt hij het 100e Rotterdamse Jaarboekje in ontvangst. Met de bijeenkomst wordt ook het elfde lustrum van het HGR herdacht. De mr. J. Dutilhprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan de auteur die in de afgelopen twee jaar de beste historische publicatie over Rotterdam heeft geschreven. Het Gemeentearchief Rotterdam stelt elk jaar het Rotterdams Jaarboekje samen, dat onder meer zijn weg vindt bij de ruim 2900 leden van het HGR.

Wethouder Hulman neemt deel aan debat Verbeelding heeft geen prijs

Cultuurwethouder Stefan Hulman, cultuurfilosoof Henk Oosterling en Chris Dercon, directeur van museum Boijmans Van Beuningen, nemen op donderdag 21 november deel aan het debat Verbeelding heeft geen prijs. Het debat wordt gehouden in de Shell foyer van de Rotterdamse Schouwburg en begint om ongeveer 21.45 uur, na afloop van Lava Lounge, een voorstelling van het RO Theater. Het RO Theater biedt de 13 voorstellingen van de productie Lava Lounge onder regie van Guy Cassiers in de Rotterdamse Schouwburg aan met vrij entree. Op deze manier wil het RO Theater het publiek gelegenheid geven de verbeelding te ervaren die theaterkunst kan bieden. Om de dialoog met het publiek te stimuleren worden de voorstellingen omkaderd met het Lava Lounge-café in de Shell foyer. In het Lava Lounge café vinden, voor en na de voorstellingen, voor- en nabesprekingen en interviews plaats. De voorbesprekingen beginnen om 19.30 uur.

Het RO Theater speelt Lava Lounge van 20 t/m 23 november en van 26 t/m 30 november. De voorstellingen beginnen om 20.15 uur.

Wethouder Bolsius bij debat Rotterdamse Kunststichting

Wethouder Wijken en Buitenruimte Lucas Bolsius neemt op donderdag 21 november om 20.00 uur in De Unie aan de Mauritsweg 34 deel aan het debat Een nieuw elan voor Rotterdam? Het debat wordt georganiseerd door de Rotterdamse Kunststichting. De wethouder gaat in gesprek met journaliste Natascha Kuit over het beleid van het Rotterdamse college en over de betekenis hiervan voor de portefeuille van de wethouder.

Wethouder Van der Tak bij werkconferentie Onderwijskansenscholen

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) spreekt op vrijdag 22 november om 13.15 uur op een conferentie van de Rotterdamse onderwijskansenscholen in het World Trade Center aan de Coolsingel. De Dienst Stedelijk Onderwijs (DSO) organiseert deze conferentie voor de 25 onderwijskansenscholen in Rotterdam. Dat zijn scholen voor basis- en voor voortgezet onderwijs die veel leerlingen hebben uit bijzondere doelgroepen (bijv. allochtone kinderen, kinderen met laag opgeleide ouders) waarvan de leerprestaties achterblijven vergeleken met scholen met dezelfde leerlingen-populatie. Deze scholen krijgen extra ondersteuning vanuit het Rijk en de gemeente om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Bij de werkconferentie wisselen de scholen ervaringen uit met het onderwijskansenbeleid en houden externe deskundigen workshops om de vaardigheden van schoolmanagers te vergroten.

Burgemeester Opstelten reikt Rotterdam-Maaskantprijs uit

Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op vrijdag 22 november in de Burgerzaal van het stadhuis de Rotterdam-Maaskantprijs uit, tijdens een bijeenkomst die om 17.30 uur begint. De 12e Rotterdam-Maaskantprijs gaat naar de directeur van Bureau H+N+S Landschapsarchitecten, Dirk Sijmons. De prijs van 50.000 Euro wordt toegekend aan mensen die de plaats van de bebouwde omgeving in het culturele en maatschappelijke leven hebben vergroot, verhelderd en versterkt. De jury heeft met de voordracht van Sijmons nadrukkelijk een lans willen breken voor het stedelijk-regionale ontwerp. De jury heeft grote bewondering voor de aansprekende wijze waarop Sijmons door publicaties, deelname aan congressen en debatten, het houden van lezingen en docentschappen, zijn benadering van het Landschap en in het bijzonder zijn visie op de regio heeft verwoord en overgedragen. Hij heeft volgens de jury de landschaps-architectuur tot een integraal onderdeel van de ruimtelijke ordening gemaakt.

Wethouder van der Tak sluit Kinderrechtenfestival af

Wethouder Sjaak van der Tak sluit (Sociale Integratie) sluit op zaterdag 23 november in het Museumpark om ca. 15.30 uur het Kinderrechtenfestival af. Dit festival, dat om 11.00 uur begint, wordt voor de derde keer in Rotterdam gehouden en is een activiteit in het kader van November JeugdMaand. Kinderen van 8 tot 14 jaar worden door tal van organisaties met verrassende activiteiten bekend gemaakt met de universele rechten van het kind. Diverse artiesten en acteurs werken aan dit festival mee. Wethouder van der Tak reikt ook de Nederlandse Jeugdprijs Dat kan Anders uit. De prijs wordt uitgereikt voor het beste plan van kinderen van 8 tot 12 jaar om de leefomgeving van kinderen te verbeteren. Tijdens het festival worden de door de jury genomineerde plannen gepresenteerd. Bezoekers van het festival kunnen hun keus voor het beste plan ook aangeven. De uitslag van de publieksjury wordt bij het aanwijzen van de drie winnaars meegewogen. De winnende plannen ontvangen de NJP/DKA bokaal en een cheque ter waarde van maximaal 1000. De plannen worden bij de uitvoering ondersteund door 3VO en de Nederlandse Jeugdgroep.

Wethouder Van der Tak overhandigt Leescadeau

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) overhandigt op zaterdag 16 november om 17.00 uur in de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat 110 (kamer directeur, 2e verdieping) het eerste exemplaar van het Leescadeau de Argentijn aan de auteur Abdelkader Benali. Het leescadeau wordt gepresenteerd tijdens het jaarlijkse lezersfeest in de Centrale Bibliotheek, dat om 20.30 uur begint. Bezoekers van het feest krijgen het boekje mee. Vorig jaar werd voor het eerst een leescadeau geproduceerd. Het Lezersfeest wordt zaterdag voor de zesde keer gehouden. Het is een literair festival waar schrijvers en lezers elkaar ontmoeten. Meer dan drieduizend lezers kunnen luisteren naar en discussiëren met hun favoriete schrijver. Op verschillende podia verschijnen meer dan 50 schrijvers, die een dwarsdoorsnede geven van de literaire producties die de afgelopen tijd zijn verschenen.

Burgemeester Opstelten opent tentoonstelling Caldic Collectie

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op zaterdag 23 november om 17.15 uur in de aula van Museum Boijmans Van Beuningen aan het Museumpark 18 20 de overzichtstentoonstelling van de Caldic Collectie, die tot en met 2 februari 2003 in het museum is te zien. De tentoonstelling is samengesteld door Museum Boijmans Van Beuningen in samenwerking met de Caldic Collectie. Zij is thematisch opgezet en neemt de Bodonvleugel, de nieuwe beeldenluifel en een gedeelte van de tuin van het museum in beslag . De titel van de tentoonstelling is afkomstig van een werk van Rémy Zaugg: Image, you are standing here in front of me.' De verzameling twintigste eeuwse kunst van de Caldic Collectie, bijeengebracht door Joop van Caldenborgh, kenmerkt zich door lef, originaliteit, diversiteit en kwaliteit. Internationaal kan deze collectie zich verheugen op een grote belangstelling. In Museum Boijmans Van Beuningen wordt een groot overzicht uit deze unieke collectie getoond.

Wethouder Bolsius geeft startschot voor Euromaatjesspel Mathenesserkwartier

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Wijken) geeft op zondag 24 november om 14.00 uur in het Rotterdams Centrum voor theater aan de Mathenesserdijk 293 de feestelijke aftrap van het Euromaatjesspel in het Mathenesserkwartier. Door mee te doen aan het Euromaatjesspel kunnen bewoners punten (omgezet in euros) verdienen die ze in de eigen buurt kunnen investeren. Voorwaarde voor deelname is dat het project de hele buurt ten goede komt. Bewoners kunnen bijvoorbeeld sparen voor een zomerkamp voor buurtkinderen of voor het plaatsen van speeltoestellen in de wijk. Alle bewoners in het Mathenesserkwartier van zes jaar en ouder, kunnen aan het spel meedoen.

Meer informatie:


* B en W-berichten

* Persberichten

* Activiteiten college