Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Premier Balkenende legt laatste steen van Ronald McDonald Huis in LEGO® stenen

Winnaar tekenwedstrijd Wereld Kinderdag biedt ontwerp 19 november aan op het Binnenhof in Den Haag

Op dinsdag 19 november ontvangt demissionair premier Balkenende het winnende ontwerp van de Wereld Kinderdag tekenwedstrijd uit handen van de tienjarige winnaar Eric Lai uit Nieuwegein. Daarnaast zal Eric met zijn klas het getekende ontwerp van een Ronald McDonald Huis afbouwen in LEGO stenen. Premier Balkenende legt samen met Eric de laatste steen. Hiermee vragen zij namens alle kinderen in Nederland aandacht voor Wereld Kinderdag, georganiseerd door het Ronald McDonald Kinderfonds en McDonald's.

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar zijn - via de placemat in de McDonald's restaurants - opgeroepen om hun eigen Ronald McDonald Huis te tekenen. Een deskundige jury, o.l.v. Jan des Bouvrie, heeft uit alle inzendingen de beste en mooiste tekening gekozen. Eric mag samen met zijn hele klas een dag gratis naar themapark Six Flags Holland.

Graag nodigen wij u uit voor dit unieke evenement. Ook is er gelegenheid voor het afnemen van interviews met Pascal Rijnders, directeur Ronald McDonald Kinderfonds en Paul van der Stoel, Bestuurslid Ronald McDonald Kinderfonds en Algemeen Directeur McDonald's Nederland.

Programma

Vanaf 15.30 uur Ontvangst op evenemententerrein van het Binnenhof in Den Haag
Afbouwen Ronald McDonald Huis in LEGO stenen door kinderen onder begeleiding van Jan des Bouvrie en gelegenheid tot maken van foto's en stellen van vragen aan de kinderen. 16.00 uur Overhandiging tekening aan premier Balkenende en het leggen van de laatste steen. Na het leggen van de laatste steen zal de winnaar een statement voorlezen en geeft Balkende zijn reactie.
16.20 uur Vertrek naar Café Dudok voor eventuele interviews en een hapje en een drankje.
17.15 uur Einde bijeenkomst.

Wereld Kinderdag
In 1989 hebben de Verenigde Naties 20 november uitgeroepen tot Wereld Kinderdag. De hulp aan kinderen die het nodig hebben, waar ook ter wereld, staat deze dag centraal. McDonald's organiseert dit jaar samen met en ten behoeve van het Ronald McDonald Kinderfonds Wereld Kinderdag in Nederland. De campagne loopt vanaf 24 oktober t/m 4 december met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de bouw van Ronald McDonald Huizen in Nederland en het eerste Huis in Roemenië.

Via de bijgevoegde antwoordfax kunt u zich aanmelden.

We hopen u te mogen begroeten op dinsdag 19 november in Den Haag.

Met vriendelijke groet,

Ronald McDonald Kinderfonds McDonald's Nederland B.V.

Pascal Rijnders Richard Oomens Directeur Directeur Marketing/Communicatie

ANTWOORDFAX

Faxen vóór maandag 18 november a.s. naar: 020-543 76 76
t.a.v. Sasja Gerritsen

O Ja, ik kom op 19 november a.s. naar het Binnenhof in Den Haag en zal tussen 15.30 uur en 15.45 uur aanwezig zijn op het evenemententerrein op het Binnenhof te Den Haag.

Parkeren is mogelijk in de Pleingarage aan het Plein 25 te Den Haag. Deze bevindt zich onder het Mauritshuis

Naam:

Medium:

Telefoon:

E-mail:

O Nee, ik ben helaas verhinderd, maar

O ontvang graag het persbericht

O wens een (telefonisch) interview met Pascal Rijnders, directeur Ronald McDonald
Kinderfonds

O wens een (telefonisch) interview met Paul van der Stoel, Bestuurslid
Ronald McDonald Kinderfonds en Algemeen Directeur McDonald's Nederland

Naam:

Medium:

Telefoon:

E-mail: