Gemeente Leiden

Persbericht

Leskist Zuid-Afrika naar basisschool De Tweemaster in de Merenwijk

Publicatiedatum: 18 november 2002

Op dinsdag 19 november a.s. presenteren de burgemeester van de Leidse zusterstad Buffalo City, de heer S. Maclean en de Leidse wethouder Internationale Samenwerking, de heer M. Rabbae, de leskist Zuid-Afrika. Ze doen dat op basisschool De Tweemaster in de Merenwijk. Alle leerlingen en leerkrachten van de school zijn aanwezig bij de presentatie. De bestuurders bezoeken beide gebouwen van de Tweemaster: aan het Broekplein 1 om 11.15 uur en aan het Regenboogpad 5 om 11.45 uur.

Aanleiding is het besluit van de Tweemaster om de opbrengst van de jaarlijkse Kerstactie van de school dit jaar te besteden aan de financiële actie in Leiden voor de hulp aan de slachtoffers van de watersnoodramp in Buffalo City in augustus van dit jaar.

Om de leerlingen van de school voor te bereiden op de Kerstactie wordt in het lesprogramma aandacht besteed aan Zuid-Afrika in het algemeen en aan Buffalo City in het bijzonder.

De leskist Zuid-Afrika, samengesteld door COS Haaglanden en West-Holland, bevat verschillende materialen: enkele tientallen voorwerpen die te maken hebben met het dagelijkse leven zoals muziekinstrumenten, kleding, sieraden, kruiden en voedsel, schoolmateriaal, geld, postzegels e.d.

Basisscholen kunnen de leskist bestellen bij COS Haaglanden en West-Holland, tel. (070) 345 61 54.

Het aanbieden van de leskist vindt plaats in het kader van de Zuid-Afrika week die wordt georganiseerd van 18 t/m 24 november. In die week hopen de Stichting Leiden - Buffalo City en de gemeente Leiden meer bekendheid te geven aan de bijzondere banden die Leiden heeft met de aan de Buffalo-rivier gelegen Zuidafrikaanse stad.

Deze pagina is gewijzigd op 18-11-2002