Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 19 november 2002

* INBRAAK AUTOBEDRIJF; DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

RIDDERKERK - Dinsdagmorgen omstreeks twee uur hield politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster op het Varkenoordseviaduct een auto met daarin drie inzittenden aan. Zij werden verdacht van een inbraak in een autobedrijf in de Zadelmakerstraat, waarbij vier auto's werden weggenomen. De drie mannen, in de leeftijd van 17 en 22 jaar en allen uit Rotterdam, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de auto troffen politiemensen autosleutels aan die behoorden bij de ontvreemde auto's alsmede inbraakgereedschap. Eén van de gestolen auto's, een Hyundai Santa Fe, werd even later teruggevonden in de Zuidpolderstraat en werd in beslag genomen. De drie overige auto's zijn nog spoorloos.


* JEUGDIGE FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM/BARENDRECHT - Maandagavond rond half twaalf werden in een kelderbox in de Klaverstraat drie knapen, één van veertien en twee van zestien jaar, aangehouden wegens diefstal van drie fietsen. Een getuige had gezien dat het drietal met drie fietsen liep te zeulen, die alle nog op slot stonden. Tijdens het verhoor bekenden de knapen de vrijwel nieuwe fietsen het afgelopen weekeinde bij een zwembad in Barendrecht te hebben weggenomen. In de kelderbox werd tevens een slijptol aangetroffen en in beslag genomen, waarmee de sloten konden worden doorgezaagd. De drie jongens werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* AUTOGORDEL- EN SNELHEIDSCONTROLE
Politiepersoneel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield maandag een autogordel- en snelheidscontrole. 's Middags werden tussen twee uur en kwart voor vijf op de Groenix van Zoelenlaan 43 processen-verbaal uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel. Eén bromfietser ging op de bon wegens het niet dragen van de helm. Op de Boompjes, stadingaand, werd tussen zeven en tien uur 's avonds een snelheidscontrole gehouden. Van de in totaal 1956 passerende automobilisten, hielden 208 het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/uur in plaats van de maximum toegestane snelheid van '50'.


* VROUW BEROOFD
Maandagmiddag rond zes uur werd op het Beursplein een daar lopende 29-jarige Deense vrouw beroofd van haar tas. Het slachtoffer werd door een man bedreigd met een mes en gesommeerd haar tas, waarin onder meer een handtelefoon, portemonnee, een aanzienlijk geldbedrag in euro's en Deense kronen en diverse persoonlijke bescheiden, af te geven.


* GREEP UIT KASSA COMPUTERWINKEL
Maandagmiddag omstreeks vier uur deed een nog onbekende man een greep in de kassa van een computerwinkel in de Jonker Fransstraat. Hierbij werd een aanzienlijk geldbedrag weggenomen. Een 23-jarige medewerker uit Rotterdam zette de achtervolging op de verdachte nog in, maar verloor hem even later uit het oog. Een zoektocht, in de omgeving, naar de verdachte leverde vooralsnog niets op. De recherche van district Oost stelt een onderzoek in.


* SLAGADERLIJKE BLOEDING BIJ STEEKPARTIJ
Maandagavond kort na middernacht liep een 51-jarige Rotterdammer een slagaderlijke bloeding in z'n arm op, nadat hij door een 35-jarige Rotterdammer in de Robert Baeldestraat met een mes was gestoken. Het tweetal, dat een zwervend bestaan leidt, kreeg onenigheid met elkaar over een slaapplaats en ging elkaar daarbij te lijf. Het slachtoffer werd naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd, terwijl de verdachte ter plaatse werd aangehouden. Tijdens het verhoor van de 35-jarige verdachte bleek dat ook hij niet ongeschonden uit de vechtpartij was gekomen; hij liep een gebroken kaak op.


* VROUW BEROOFD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Maandagavond kort na half tien werd op de Bermweg een 39-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel door een haar onbekende jongen plotseling van haar fiets geduwd. Vervolgens werd het slachtoffer beroofd van haar handtelefoon en één euro. Ondanks het feit dat het slachtoffer tijdens de beroving de jongen flink in het kruis schopte zag deze ook nog kans de fiets van het slachtoffer, met op de bagagedrager een sporttas te pakken en erop te verdwijnen.

Avonduitgave maandag 18 november 2002

* GETUIGENOPROEP MISHANDELING EN BEROVING INVALIDE VROUW

(Zie ook persbericht van zondag 16 november 2002) SPIJKENISSE - Afgelopen zaterdagmiddag werd op de Schoffelvoorde een 42-jarige vrouw uit Spijkenisse beroofd en mishandeld. Het slachtoffer reed, omstreeks drie uur, in haar invalidenscooter daar op het fietspad. Ter hoogte van een voetbalveldje werd ze benaderd door drie knapen, waarvan er twee op een fiets reden en de ander op een bromscooter. Het drietal sommeerde de vrouw om haar geld af te geven. Toen ze zei dat ze geen geld bij zich had omdat ze net boodschappen had gedaan, werd ze een aantal malen hard op het hoofd geslagen. Het drietal ging er vervolgens met een flesje frisdrank vandoor. De vrouw is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Van deze brute beroving is een vrouw met een hondje getuige geweest. De recherche van het district De Eilanden verzoekt haar en andere mensen die over informatie beschikken ten aanzien van dit misdrijf, om contact op te nemen met de recherche in Spijkenisse, via telefoonnummer 0900-8844.


* RADARSNELHEIDSCONTROLE
Politiepersoneel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield maandagmorgen op het Weena, richting Statentunnel, een radarsnelheidscontrole. Tussen tien uur en half twaalf hielden 52 van de in totaal 331 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur in plaats van '50'.


* OVERVALLER KRIJGT KASSA NIET OPEN: ZONDER BUIT DE DEUR WEER UIT

Maandagmiddag rond vier uur werd een 35-jarige medewerkster van een schoenenzaak op de Nieuwe Binnenweg door een eerst in de winkel rondkijkende man plotseling met een mes bedreigd en gesommeerd de kassa te openen. Toen de medewerkster het op een gillen zette, probeerde de overvaller zelf of hij de kassa open kreeg. Toen dat niet lukte liep hij zonder buit de deur weer uit.


* GLAZENWASSER ERNSTIG GEWOND NA VAL VAN LADDER

Maandagmiddag rond één uur raakte in de Gantelstraat een 44-jarige Rotterdamse glazenwasser ernstig gewond toen hij door nog onbekende oorzaak een val van zo'n zes meter maakte. Het slachtoffer liep daarbij hoofdletsel en een geperforeerde long op. Ter plaatse moest door personeel van de Medische Urgentiehelikopter en GGD direct operatief worden ingegrepen in verband met de longperforatie. Het slachtoffer werd vervolgens overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek naar het arbeidsongeval ingesteld.


* ADEMHALINGSPROBLEMEN VOOR NEGEN WERKNEMERS NA ONTSNAPPING

ZOUTZUURGAS
Maandagmiddag rond drie uur kregen negen medewerkers van een Tankinstallatie aan de Welplaatweg ademhalingsproblemen, toen er bij een naburig chemisch bedrijf een kleine hoeveelheid zoutzuurgas ontsnapte. De negen personeelsleden werden ter plaatse door personeel van de GGD behandeld. Op het terrein van het chemisch bedrijf was 's morgens al eerder een hoeveelheid zoutzuurgas ontsnapt in een reactor van een chloridefabriek. Toen er 's middags opnieuw problemen ontstonden werd de reactor stilgelegd, waarop een kleine hoeveelheid zoutzuurgas ontsnapte door vermoedelijk ontregelde meet- en regelapparatuur.


* VEERTIENJARIGE JOYRIDER RIJDT AUTO VAN MOEDER TEGEN VERKEERSBORD

TOTAL-LOSS EN PLOEGT TUIN OM
SPIJKENISSE - Maandagmiddag rond kwart over drie nam een veertienjarige jongen de sleutels van de auto van z'n moeder weg, startte haar auto en maakte erin een ritje. Twee straten lang ging het goed, maar in de Lindenstraat reed hij in volle vaart bij het nemen van een bochtje een verkeersbord uit de grond en belandde met de auto in de voortuin van een woning in de Lindenstraat. Zonder zich verder om iets te bekommeren, maakte de knaap zich uit de voeten, maar kwam even later op z'n fiets quasi nonchalant toch even naar de door hem aangerichte schade kijken. Politiemensen van het Bureau Spijkenisse hielden hem aan ter zake van rijden zonder rijbewijs. Wat de politie betreft is daarmee de zaak af, maar voor het ventje zal er nog wel wat zwaaien, gezien het feit dat de auto total-loss was, het verkeersbord platgereden en een tuin omgeploegd.