Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 19-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Eerlijke vinder
ALMERE Een Almeerder verloor maandag op het fietspad bij de Orchideestraat een briefje van 200 euro. Alhoewel hij weinig resultaat verwachtte, gaf hij het verlies toch aan bij de politie. Even daarna verscheen een jongetje aan het bureau met het bewuste bankbiljet, waarna de verliezer met zijn eigendom verenigd kon worden.

Verkeerscontroles
ALMERE Het VerkeersTeam heeft vrijdag een controle met de radarauto gehouden op de Parkdreef in Almere Haven. Binnen twee uur werden er 600 overtreders geflitst.
Op de Oosterdreef werden vrijdag 50 processen-verbaal uitgeschreven voor het rijden onder autogordel en op de Gooimeerdijk werden nog eens 22 automobilisten geflitst wegens hoge snelheidsoverschrijdingen.

LELYSTAD Maandagavond hield het VerkeersTeam alcoholcontroles op de Visarenddreef en de Oostranddreef. Van de 60 gecontroleerde automobilisten hadden er 4 te veel gedronken. Zij bliezen promillages van 0,53 tot 1,00 promille en krijgen allen een proces-verbaal. Het VerkeerTeam zal de gehele week in verschillende delen van de provincie alcoholcontroles houden.

Controle volieres
URK De politie heeft maandagmiddag, samen met ambtenaren van de Algemene Inspectie Dienst (AID) op zes adressen in Urk de volières gecontroleerd op de aanwezigheid van illegaal gevangen of gehouden vogels. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Aanhouding na huisvredebreuk en verzet
ALMERE Een inwoonster van het Mastgatpad belde maandagmiddag de politie omdat haar ex-man, die wat spullen uit de schuur wilde halen, op haar vordering de woning niet verliet. Ook na de komst van de politie weigerde de man de woning te verlaten. Bij zijn aanhouding verzette de 37-jarige man zich, waarna hij met behulp van pepperspray onder controle werd gebracht. De verdachte is aan het bureau verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bestuurder en getuigen gevraagd
URK De politie vraagt de bestuurder die bij een aanrijding met een bromfiets vrijdagavond op de Staversekade betrokken was, zich te melden. Ook getuigen die nog niet bij de politie geweest zijn, worden gevraagd contact op te nemen. Bij deze aanrijding kwamen rond 23.15 uur twee meisjes op een bromfiets in het water van de haven terecht. Zij konden via een bootje weer op de wal komen. Vermoedelijk raakte een auto bij het passeren hun bromfiets. De politie spreekt graag de automobilist of anderen die rond die tijd op de Staversekade waren.

Flitsteam
NAGELE Drie jongens uit Nagele (8, 10 en 11) vonden kennelijk dat de gemiddelde snelheid op de Ploegstraat te hoog was. Zij lagen met fototoestellen in de berm en flitsten naar passerende autos. De jongens zijn door de politie over hun daden onderhouden en naar huis gestuurd.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Een attente automobilist had maandagmiddag een auto slingerend over de A-6 zien rijden en had daarna gezien, dat de bestuurder en passagier op een parkeerplaats langs de A-6 van plaats wisselden. De bedoelde auto werd na de melding op de Larserdreef door de politie onderschept. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Kampen, blies 250 ug/l (0,56 promille). Bovendien bleek, dat zijn rijbewijs al was ingevorderd. De passagiere, een 33-jarige inwoonster van Kampen, blies 545 ug/l (1,23 promille). Beiden krijgen een proces-verbaal.

Weedplantage in woning
ALMERE In een woning aan de Sepiastraat trof de politie maandagavond een kleine weedplantage aan. De 223 planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De 18-jarige bewoner is aangehouden,

Inbraak bij juwelier
ZEEWOLDE Een juwelier in de Torenstraat is maandagnacht doelwit geweest van inbrekers. De glazen toegangsdeur werd ingeslagen, waarna ook de ruiten van enkele vitrines werden ingeslagen om bij de artikelen te kunnen komen. Het is niet bekend wat er vermist wordt.

Inbreekster aangehouden
URK Een 21-jarige inwoonster van Emmeloord heeft maandagnacht een ruit van een bedrijf aan het Inschot ingeslagen en is daardoor naar binnen geklommen. Zij werd overlopen door een medewerker van het bedrijf, door hem aangehouden en aan de politie overgedragen. Zij is voor nader onderzoek ingesloten.

EO