Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Ruinen 19-11-2002
Getuigen overval gezocht
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

RUINEN - Uit het onderzoek van de politie naar de overval op donderdag 14 november op de bewoner van een recreatiewoning aan de Gijsselterweg in Ruinen, komt naar voren dat deze overval is gepleegd door minimaal vier daders. Deze daders zijn met in ieder geval twee auto`s naar de Gijsselterweg gereden. Ook zijn een aantal overvallers die avond op de Brink in Ruinen geweest. De politie hoopt dat getuigen deze auto`s en hun inzittenden hebben gezien.

De overval vond donderdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur plaats. De overvallers parkeerden twee personenauto`s op het fietspad ter hoogte van het asielzoekerscentrum, vlak voor een bocht in de weg. Eén van deze auto`s, een groene VW Jetta, is achtergebleven. Deze auto was eerder die dag gestolen in Assen. De andere auto is waarschijnlijk rood.

De 59 jr. bewoner werd in zijn woning bedreigd met messen en met tape vastgebonden. De overvallers zijn langere tijd in de woning van het slachtoffer geweest. Een aantal is tussentijds naar de Brink in Ruinen gereden om daar geld te pinnen. Getuigen zagen daar donderdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur een kleine rode auto met een aantal mannen. Ook is daar toen de auto van het slachtoffer, een donkere Opel Kadett, met meerdere personen erin gezien.

De overvallers verdwenen met de kleine rode auto en de auto van het slachtoffer. Deze auto is nog niet teruggevonden. Het slachtoffer kon zich na enige tijd bevrijden en de politie waarschuwen. Bij de overvallers gaat het om mannen met een getinte huidskleur. Waarschijnlijk spreken ze geen- of heel gebrekkig Nederlands.

De politie hoopt dat voorbijgangers de auto`s donderdagavond op het fietspad langs de Gijsselterweg of op De Brink in Ruinen hebben gezien en iets over de inzittenden kunnen zeggen. Een aantal getuigen heeft zich inmiddels gemeld.
Getuigen kunnen zich melden via 0900 - 8844 of via e-mail dewolden@politie-drenthe.nl