Gemeente Ede

Prijs voor wanden in Ede Centrum

De wanden in Ede Centrum, ter camouflage van diverse bouwputten, hebben een prijs gewonnen in de strijd om de Sign + Award 2002. De wanden kwamen maar liefst als tweede uit de bus. De prijs is toegekend door de vakorganisatie van zogenoemde signmakers.

Tijdens de vernieuwing van Ede Centrum werden zeer groot uitgemeten wanden gebruikt om de bouwwerkzaamheden te camoufleren, zodat het winkelende publiek niet het idee kreeg dat het in een bouwput rondliep. Het centrum bleef hiermee aantrekkelijk, hetgeen ook voordelig is voor de winkeliers.
Bij aanvang van de bouw was de totale lengte van de wanden 313 meter met een gemiddelde hoogte van ruim 3 meter. De wanden waren in de periode juni 2001 tot en met augustus 2002 aanwezig tijdens de bouw.

Thema's
De wanden zijn gebruikt om over belangrijke thema's te communiceren. Het gaat hierbij om toerisme, natuur, kunst en winkels. Ideevorming en projectorganisatie van de wanden was in handen van HD&A Vastgoed Marketing. Binnen deze organisatie wordt gewerkt met de bedrijven Blomsma XL Colorprinting, HD& A Communicatie, Zmyzzy en Microcolor. De wanden zijn neergezet in opdracht van ING Vastgoed.