Gemeente Lisse

Kunstroutegids Kijk! Kunst in Lisse (14-11-02)

Kunstroutegids Kijk! Kunst in Lisse (14-11-02)

Lisse, 14 november 2002

Op 19 november a.s. om 12.00 uur overhandigt wethouder Schuijt in het gemeentehuis van Lisse de kunstroutegids Kijk! Kunst in Lisse aan vertegenwoordigers van de openbare bibliotheek en het VVV-kantoor van Lisse. Ook kunstenaar Frans van der Veld, die een aantal van de kunstwerken heeft gemaakt, is hierbij aanwezig.

Het gidsje telt 71 pagina´s en bevat informatie over bijna alle kunstwerken in de buitenruimte van Lisse en over de kunstenaars die ze hebben gemaakt. Deze informatie wordt ondersteund door foto´s. Wij hebben een fiets-/wandelroute langs de kunstwerken samengesteld. In het boekje is daarom een uitklapbaar kaartje te vinden waarop is aangegeven hoe de route loopt en waar de verschillende kunstwerken te vinden zijn. Ook ´t Huys Dever en museum De Zwarte Tulp liggen langs de route.

De kunstroutegids kost 1,15 en is verkrijgbaar bij de bibliotheek en het VVV-kantoor in Lisse.

Miniatuurontwerpen
Vanaf december zijn gedurende enkele maanden de miniatuurontwerpen van een aantal kunstwerken te zien in de vitrine op de eerste etage van het gemeentehuis. Tijdens de openingstijden is het voor belangstellenden dus mogelijk om ze te komen bekijken.

Foto: Persbericht