Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-11-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.20 uur

Verkeersslachtoffer overleden

ODIJK- Een 17-jarig slachtoffer van het verkeersongeval dat plaatsvond op zaterdagochtend 9 november op de Burgweg, is aan zijn verwondingen overleden.

Op die zaterdagochtend verloor omstreeks 10.00 uur, een 18-jarige bestuurder uit Odijk vermoedelijk de macht over het stuur en botste tegen een boom. Bij de aanrijding raakten drie personen gewond.

Op 14 november overleed een van de slachtoffers, een 17-jarige jongen uit Odijk aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Verkeerscontrole
ZEIST- Op de Dijnselburgerlaan heeft de politie maandag 18 november een verkeerscontrole gehouden.

Tussen 07.45 en 09.00 uur zijn er in totaal 53 boetes uitgeschreven. 50 voor het overtreden van de maximumsnelheid, van 50km/u en 3 voor het rijden zonder autogordel.

Snelheidscontrole

ZEIST- Op de Woudenbergseweg heeft de politie maandagmiddag tussen 14.15 en 16.15 uur op snelheid gecontroleerd, op deze weg geld een maximum snelheid van 80 km/u. In totaal zijn er 929 voertuigen gecontroleerd, hiervan hebben 48 bestuurders een boete gekregen voor het overtreden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/u.

Controle verlichting

ZEIST- Op maandagmorgen tussen 07.00 en 07.45 uur heeft de politie een verlichtingscontrole gehouden op de Driebergseweg. Bij deze controle hebben 4 fietsers een boete gekregen.De politie was erg tevreden over het grote aantal fietsers met goede verlichting.

Winkeldief aangehouden

MAARTENSDIJK- Personeel van een winkel op het Maertensplein heeft maandagmiddag omstreeks 10.55 uur een 29-jarige vrouw uit Maartensdijk aangehouden voor het stelen van levensmiddelen en de politie gewaarschuwd. De vrouw verklaarde dat zij geld tekort kwam en al twee keer eerder wat had weggenomen. Hierop is de vrouw meegenomen naar het bureau, tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole
WOUDENBERG- Op maandagmorgen tussen 08.30 en 11.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole uitgevoerd op de Zeisterweg, waar een maximum snelheid geldt van 80 km/u.

Tijdens deze controle werden 1881 voertuigen gecontroleerd, waarvan 57 bestuurders een boete ontvingen voor het overtreden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110km/u.

Man aangehouden
HUIS TER HEIDE- Op maandagavond omstreeks 21.05 uur zag de politie op een parkeerplaats op de Zandbergenlaan een auto staan met een vreemd kenteken. Toen zij navraag deden bij het bureau, bleek dat de 29-jarige bestuurder uit Letland nog twee boetes open had staan. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Vrouw ontvangt 3 boetes
BILTHOVEN- Op maandagmorgen omstreeks 15.40 uur hield een agent op de Vinkenlaan een 38-jarige vrouw uit Bosch en Duin aan voor niet handsfree bellen. Toen de agent de vrouw om haar rijbewijs vroeg, weigerde zij deze te tonen, ook wilde ze haar naam niet opgeven. Hierop is de vrouw aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen haar zijn drie boetes uitgeschreven.

Één voor niet handsfree bellen, één voor het niet tonen van het rijbewijs en één voor het niet tonen van het kentekenbewijs.