STICHTING INTENT

Ondernemen over de Grens

Paramaribo
18 november 2002

PERSBERICHT

Overeenkomst tussen de HakrinBank NV en IntEnt voor het Nederlandse onderneminggsproject Ondernemen over de Grens in Suriname

Op 1 november 2002 is er een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de HakrinBank NV in Suriname en IntEnt.
IntEnt is een in Nederland gevestigde organisatie die ondernemers ondersteunt bij het opzetten van een eigen bedrijf in het land van herkomst. IntEnt wordt financieel ondersteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland en de Europese Unie. IntEnt is behalve in Suriname eveneens actief in Ghana, Turkije en Marokko, waarbij zij haar klanten begeleidt, adviseert en daar waar mogelijk borg staat met betrekking tot leningen van financiële instellingen.
De organisatie is ruim 4,5 jaar operationeel en 45% van alle aanmeldingen zijn afkomstig van de Surinaamse gemeenschap in Nederland.
Door het tot stand komen van deze samenwerkingsovereenkomst weet de toekomstige ondernemer in Suriname zich ondersteund door een gunstige financiering bij de start van zijn of haar bedrijf. IntEnt en de HakrinBank NV verwachten dat veel ondernemers, voor de ontwikkeling van hun bedrijf in Suriname, gebruik zullen maken van deze interessante mogelijkheid.

Noot aan de redactie