Ingezonden persbericht

Movieguide

Lycos en Videoland zetten samen de schouders onder Movieguide.nl

Webcommunity voor de filmliefhebber met alle onafhankelijke bioscoop recensies

Katwijk/Amsterdam, 15 november 2002 Movieguide.nl, één van de toonaangevende interactieve magazines op internet (www.movieguide.nl) wordt vandaag in een nieuwe uitgebreidere versie gelanceerd als filmkanaal bij internet portaal Lycos (www.lycos.nl).

Movieguide staat onder andere bekend vanwege het feit, dat alle bioscoop releases, blockbusters of arthouse titels, volledig onafhankelijk worden gerecenseerd. Inmiddels is er aldus een database opgebouwd met recensies van alle bioscoopreleases over de afgelopen twee jaar.

In samenwerking met Videoland wordt daar nu aan toegevoegd de meest complete database op het gebeid van videoverhuur waarbij de bezoeker kan zoeken op onder andere nieuwe releases, coming soon, charts en in de complete filmdatabase van Videoland.

Movieguide is een initiatief van het Naardense interactieve marketing bureau Bookmark. Volgens commercieel directeur Martien Verdeuzeldonk heeft de focus bij Movieguide in het verleden vooral gelegen op sterke inhoud en werd vanuit die kracht de filmliefhebber aangetrokken. Er is echter nimmer actief marketing bedreven, en met de aanvulling van marketing partners Lycos en Videoland gaat dit nu wel gebeuren.

Erik Goossens, Managing Director Lycos Nederland: Uit onderzoek bij Lycos is gebleken dat de Lycos bezoeker gemiddeld 2 keer zo geïnteresseerd is in film dan de gemiddelde Nederlander. Movieguide is dus voor Lycos een aangename verwelkoming. Daarnaast willen we graag samenwerken met innovatieve A-merken. Wij zijn dan ook erg blij met Videoland als Marketing partner . Erik Koelewijn, Marketing Manager Videoland: Movieguide zien wij als een extra service naar de filmliefhebber en klanten van Videoland. Er zijn altijd meer bioscoopfilms die men wil zien dan er daadwerkelijk bezocht worden en daar spelen we als Videoland op in. Wij zijn als Videoland ook erg actief op het gebied van het inzetten van nieuwe media als communicatie kanaal. Zo kan men bij Videoland onder andere al online reserveren. Een samenwerking met een online film magazine zoals Movieguide en een sterke nieuwe media partij als Lycos is dan ook een logische stap voor ons .

Naast de sectie Bioscoop wordt ook reeds gesproken met potentiële partners, die invulling kunnen geven aan een stuk verkoop van films via internet. De doelstelling van Movieguide is om het film icoon te worden van Nederland, waar de filmliefhebber alles te weten kan komen over film, maar ook alles kan kopen rondom het thema film.

Note aan de redactie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal:

Movieguide B.V.
Steven van Doeland
Gooimeer 3-30
1411 DC Naarden

Visiting address: Gooimeer 3-30, 1411 DC NAARDEN
Postal address: P.O.box 5200, 1410 AE NAARDEN
The Netherlands

Telephone: +31-35-6721000
Fax: +31-35-6721010
Web site: http://www.bookmark.nl E-mail: persinfo@bookmark.nl