Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Louvain-La-Neuve, 14 november 2002

EUROPESE CONFERENTIE OVER FINANCIERING VAN STARTENDE EN GROEIENDE

ONDERNEMINGEN IN MIDDEN- EN KLEINBEDRIJF

19 EN 20 NOVEMBER IN Louvain-la-neuve (B)

Het verkrijgen van financiering vormt een van de grootste struikelblokken bij het starten en groeien van kleine en middelgrote ondernemingen. Hoewel, ondanks de economische tegenwind, voldoende investeerderskapitaal beschikbaar is blijft het moeilijk om dit te koppelen aan kleine en middelgrote ondernemingen.
Op 19 en 20 november wordt in Louvain-La-Neuve (nabij Brussel) een Europese conferentie georganiseerd onder het motto "De Smaak van het Ondernemen: Financiën en Onderzoek" waarin financiering en onderzoek bij kleine en middelgrote ondernemingen centraal staat. Drie fasen in de financiering vormen het uitgangspunt van dit congres; de start van de onderneming; de groeifase; en de beheersing van de maturiteitsfase. Tijdens het congres komen onderwerpen aan de orde als: business angels, risicokapitaal, microfinanciering, early stage capital, beursgang, medewerking van het bankwezen, Angel Academy, Venture Academy, fondsenwerving, incubators, ethiek en financiering en nog vele andere zaken.

Een keur van internationale gerenommeerde personen uit de industrie, de financiële wereld en de Europese overheid zal het congres toespreken. Onder andere Philippe Maystadt, president van de Europese Investeringsbank; Philippe Busquin, Europees Commissaris voor Research; Serge Kubla, Vice-president en Minister van Economische Zaken van de Waalse regering; Didier Reynders, Minister van Financien van Belgie; Jo Lernhout, oprichter van Lernhout en Hauspie; Daniel Baron Janssen, chairman van Solvay; Bendt Bendtsen, Minister van Financiën, Handel en Industrie van Denemarken; Roel Pieper, managing partner van Favonius Ventures en Daniel Baron Cardon de Lichtbuer, Honorary President van BBL zullen als inleiders optreden.

Op dinsdagochtend zullen 70 bedrijven die op zoek zijn naar geld zich 'on stage' presenteren. Er is een expositie en vanzelfsprekend is er ruimte gemaakt in het programma voor aansprekende netwerk bijeenkomsten, o.a. in samenwerking met de organisatoren van First Tuesday en Eurowards. Op dinsdagmiddag wordt de Best Business Angel Award uitgereikt.

De conferentie is bestemd voor bedrijfsstarters, investeringsorganisaties, de industrie, politici en bestuurders en wordt georganiseerd door GorillaPark in opdracht van de Waalse regering op initiatief van de vice-president en Minister van Economische Zaken, Serge Kubla. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, registratie is wel verplicht. Voor het programma en registratie:
---

---
/