Leefbaar Nederland

18 november 2002

Beste mensen,

We zijn er klaar voor: na het vertrek van vier bestuursleden zit er nu een klein, maar slagvaardig bestuur, dat de taken goed verdeeld heeft en in een uitstekende verstandhouding lekker aan het werk is. U heeft het afgelopen congres laten zien dat u in onze capaciteiten gelooft, en daar danken we u voor: we zullen u laten zien en voelen, hoe een leefbare politieke partij kan werken! Overigens heeft Lambert Geurten een uitgebreid sfeerverslag van dit congres geschreven, dat vanaf morgen op www.leefbaar.nl te lezen is.

Behalve een bestuur hebben we nu een programma, waar u zich zelf over heeft kunnen uitspreken en dat alleen nog een redactieslag nodig heeft om breed gepresenteerd te worden.

Ook hebben we nu een kandidatenlijst. Een goede lijst; als we echt met 30 zetels in de Kamer komen, dan zit daar een hele leefbare fractie: vol diversiteit, maar toch een eenheid. Het enige spijtige aan de lijst zit hem niet in de mensen die er op staan, maar in kandidaten die er niet op staan: we hadden kwaliteit genoeg voor minstens twee presentabele lijsten, en door de manier van selecteren (en door de regionale voorkeuren van het congres) zijn er mensen buiten de boot gevallen die beslist niet misstaan zouden hebben in de top-5.

Tenslotte hebben we een campagneleider: Gerard Cevat. Over hem vertel ik u nog niets; hij zal zich in een volgende e-LN zelf aan u voorstellen, en u dan meteen het campagneplan presenteren.

Kortom: de storm kan nu gaan liggen; alles staat nu op de rails om een goede campagne te gaan voeren, de tijd van praten is voorbij: we gaan het doen! (Of, om met onze voorzitter te spreken: "Let's do it!").

Kandidatenlijst

Op het congres is de zonnigste bloem van Nederland (een prachtige oranje Gerbera) uitgedeeld aan:


1


Fred Teeven


2


Dick Jense


3

Haitske van de Linde


4

Ing. Rob Koop


5

Presley Bergen


6

Gosse Bootsma


7

Peter Boudewijn


8

Prof.Dr. Bert Snel


9

Harald van Roekel


10

Tim Weijers


11

Bert Gietelink


12

José Eljon


13

George Reep


14

Rick Manssen


15

Han Bruin


16

Caspar Pompe


17

Tjerk Bakker


18

Alexander von Schmid


19

Emile Esajas


20

Piet Hermus


21

Leance van Rees


22

Henri Remeeus


23

Dik Zwijnenburg


24

Eric Oosterom


25

Paul Quekel


26

Drs. Ed Wichers


27

Leendert IJdo


28

Wim Baardman


29

Hetty van Scheltinga


30

Eric van Kilsdonk

Oproep

Tijdens het congres is naar aanleiding van diverse amendementen besloten het één en ander door te verwijzen naar werkgroepen. Heeft u tijd en zin om mee te denken over Bestuurlijke Herindeling (amendement van Paul Koot), Justitie (amendement Hylke ten Cate), Europa (amendement Hylke ten Cate, Fred Roerig), Belastingen (amendement Matty Meester en Caspar Pompe) of Landbouw en Milieu (vele amendementen van Piet Hermus)? Laat u dat dan snel weten bij info@leefbaar.nl, want er wordt hier voortvarend te werk gegaan!