KPN NV

KPN start nieuw bedrijfsonderdeel voor internationaal data/IP verkeer

19 november 2002 Nummer
078p
Met een nieuw bedrijfsonderdeel EuroRings biedt KPN diensten aan op het terrein van het internationale data/IP-verkeer. In EuroRings worden de uit de boedel van KPNQwest verworven netwerken samengebracht met reeds bestaande afdelingen binnen KPN die actief waren met internationale datadiensten.

Met netwerken in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk en eigen verbindingswegen naar Engeland en de Verenigde Staten kan KPN een compleet portfolio aan kwalitatief hoogwaardige IP-diensten aanbieden. De portfolio van EuroRings zal een serie mogelijkheden aanbieden voor carriers, multinationale en nationale ondernemingen, onder andere diensten op het terrein van IP-VPN, ATM, IP Transit, SDH en Wavelength.

Buiten het netwerk in West Europa zal KPN de reikwijdte van het netwerk verder uitbreiden om meer belangrijke Europese steden te bereiken in 2003. Voor wereldwijde oplossingen is KPN van plan om met strategische partners samen te werken om er zeker van te zijn dat klanten wereldwijde verbinding hebben.

KPN beschouwt de markt voor de internationale data/IP-diensten diensten als een strategisch belangrijke groeimarkt voor de toekomst. Voorzitter van de Raad van Bestuur van KPN Ad Scheepbouwer: " Met ons nieuwe bedrijfsonderdeel investeert KPN in groei. We kunnen onze klanten diensten aanbieden op een kwalitatief hoog niveau en we zijn eigenaar van een uitgebreid Europees netwerk dat op kostenvlak kan concurreren met andere marktpartijen. Het nieuwe bedrijfsonderdeel zal stellig bijdragen aan het verdere herstel van winstgevendheid van KPN."

Directeur van het nieuwe bedrijfsonderdeel Henjo Groenewegen: "Dit is een opwindende kans niet alleen voor KPN maar ook voor klanten. Onze klanten kunnen profiteren van de enorme capaciteit en hoge beschikbaarheid van ons netwerk, terwijl ze weten dat KPN de financiële stabiliteit en toekomst op lange termijn heeft die andere providers missen."

Over EuroRings:
KPN's internationale netwerk is een geavanceerd IP netwerk met een naadloze verbinding dat belangrijke zakelijke en financiële centra in Europa naadloos met elkaar verbindt. De portfolio van EuroRings omvat een volledig scala aan netwerkoplossingen ten behoeve van zowel carriers en bedrijven middels een hoge capaciteit glasvezelnetwerk. De diensten van EuroRings combineren gegarandeerde prestaties en unieke kennis in een internationaal vertakt netwerk . Over KPN:
KPN is een telecommunicatiebedrijf met een breed spectrum aan kwalitatief hoogwaardige en innovatieve telecommunicatiediensten voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. De kernactiviteiten van KPN zijn mobiele communicatie, vaste netdiensten, internetdiensten en IP/Data diensten.


Noot voor de redactie (

KPN NV