Politie Hollands Midden
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 18 november 2002


Jonge vernielers aangehouden Leiden
Maandagavond 18 november heeft de politie vijf vernielertjes aangehouden rond de nieuwe ondergrondse fietsenstalling bij het Stationsplein. Een vrouw meldde iets voor 21:00 uur dat er vijf jongens in de fietsenstalling achterlichtjes vernielden. Hierop gingen vier agenten naar het Stationsplein zodat even later de vijf jongens werden aangehouden. In de stalling vernielden zij bij wel 70 fietsen de achterlichten door op de fiets met gestrekt been langs de achterspatborden te rijden. Het gaat om jongens in de leeftijd van 11 tot 14 jaar, allemaal in Leiden woonachtig. De jongens worden naar Bureau HALT doorverwezen voor een alternatieve straf. De jongens zullen de schade vergoeden, maar daarvoor is het wel nodig dat de gedupeerde fietseigenaren zich bij de politie melden en aangifte doen. Mensen die na maandagavond hun fiets met vernield achterlicht uit de stalling haalden, kunnen telefonisch contact opnemen met het politieteam Binnenstad van district Leiden-Voorschoten, 0900 8844.

Vrijheidsbeneming Leiden
Een 28-jarige man uit Leiden heeft aangifte gedaan van vrijheidsbeneming op maandag 18 november. De Leidenaar stond omstreeks 21.45 uur op de Alexandrine Tinneplein te wachten op een kennis toen hij door een onbekende man werd vastgepakt en meegetrokken in de richting van de Dobbedreef. De Leidenaar werd vervolgens in een grote witte auto met een schuifdeur geduwd waarna het voertuig is weggereden. Korte tijd later werd de Leidenaar weer uit de auto geduwd waarna hij op een grasveld terechtkwam. Uit het voertuig stapten vervolgens drie à vier mannen die de man sloegen. Vermoedelijk is dit gebeurd in de omgeving van de Stevenshof. De Leidenaar wist vervolgens weg te rennen en terug te lopen naar het Alexandrine Tinneplein. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Eenzijdige aanrijding / rijden onder invloed Woubrugge
Op maandag 18 november 2002 omstreeks 16.15 uur kwam de politie ter plaatse bij een eenzijdig ongeval op de rotonde aan de Wilgenlaan te Woubrugge. Ter plaatse bleek het voertuig van een 68-jarige man uit Woubrugge tegen een betonblok in de buitenberm van de rotonde te staan. Op het bureau werd van de bestuurder een ademanalyse afgenomen. De uitslag was 670 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg tevens een rijverbod van 7 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Aangifte Gouda
Op maandag 18 november 2002 omstreeks 11.40 uur heeft de politie aangifte opgenomen van een18-jarige vrouw uit Boskoop. Zij zou ernstig zijn mishandeld door een 32-jarige vriend uit Gouda. De politie stelt een verder onderzoek in.

Diefstal uit woning Gouda
Op maandag 18 november 2002 tussen 08.00 uur en 16.15 uur werd er ingebroken in een woning aan de Van Beverninghlaan. De toegang tot de woning werd verschaft door via het bovenlicht de terrasdeur op de 1e etage te openen. Uit de woning werd kleding, sieraden, fototoestel en geld weggenomen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Verkeersongeval letsel Gouda
Op maandag 18 november 2002 omstreeks 17.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Kattensingel tussen een 20-jarige bestuurder uit Gouda en een 17-jarige fietser uit Gouda. Op het moment dat de fietser een voor hem stilstaand voertuig wilde inhalen werd hij van achteren geraakt door de bestuurder van het voertuig. De fietser liep hierdoor letsel aan zijn hand op.

Auto's bekrast Nieuwerkerk a/d Ijssel
Op vrijdag 15 vermoedelijk tussen 21.15 en 23.30 uur is een groot aantal auto's op het Anjerveld en het Kamilleveld bekrast. Bij de politie zijn tot nu toe negen aangiften gedaan van vernieling. Ter plaatse werden 35 vernielde auto's aangetroffen. Er werden met name op de kofferdeksel en de motorkap diepe krassen aangebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen, zij kunnen contact opnemen met de politie in Nieuwerkerk aan den Ijssel, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Vernielingen bij bedrijf Ammerstol
De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen bij een bedrijf aan de Willem van Lutterveldstraat. De vernielingen aan regenpijpen, een buitenlamp en een luchtrooster werden vermoedelijk afgelopen weekend aangebracht. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Lekkerkerk, telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).