Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Brutale brildief
19-11-2002. Gisterochtend werd in de Binnen Bantammerstraat een 34-jarige vrouw aangehouden op verdenking van diefstal en vernieling. Ze fietste door de straat en vroeg een voorbijganger om geld. Toen de man aangaf dit niet te hebben, griste zij zijn bril van zijn hoofd. Het slachtoffer pakte daarop de bagagedrager vast en trok de vrouw naar zich toe. Hierdoor kwamen beiden ten val. De man eiste zijn bril terug, waarop de vrouw zei dat hij hem terug kon kopen. Toen hij dit weigerde, smeet zij de bril stuk.


---

Kogel in badkamer
19-11-2002. Een 23-jarige bewoner uit de Jordaan-Noord trof gisteravond in zijn badkamer een kogel aan. Vermoedelijk was er door zijn plafond geschoten. De politie heeft twee bovenbuurmannen aangehouden. Er werd hierbij een vuurwapen inbeslaggenomen.


---

Rij-instructeur overvallen
19-11-2002. Gisteravond rond tien uur werd een 31-jarige rij-instructeur door twee onbekende mannen in de Wethouder Ramstraat overvallen. Hij was juist zijn auto aan het parkeren toen een onbekende man instapte. Deze pakte de instructeur vast en doorzocht zijn zakken. Toen het slachtoffer uit de auto wist te stappen liep hij in de armen van een tweede overvaller. Deze dreigde met een mes. Het slachtoffer viel op de grond en werd daar diverse keren geslagen. De daders renden uiteindelijk met hun buit richting metrostation Gein. Het onderzoeksteam van het Remmerderplein is op zoek naar getuigen van deze overval of mensen die informatie hebben over dit misdrijf. U kunt contact opnemen met nummer: 0900-8844

Signalement dader 1

negroïde man

tussen 20 en 25 jaar

lengte 1.75 - 1.80 meter

gekleed in donkere jas met bontkraag

een donkerkleurige broek

zwarte muts.

Signalement dader 2

negroïde man

tussen 20 en 25 jaar

lengte 1.80 meter

gekleed in donkere jas met capuchon

donkere broek

donkere muts.


---

Onderzoek site
18-11-2002. Een paar weken geleden hebben wij het onderzoek afgerond dat gedaan is onder de bezoekers van de site. Ongeveer vierhonderd mensen hebben gereageerd en wat blijkt:

de gemiddelde leeftijd ligt rond de 30.

het opleidingsniveau ligt zo tussen MBO en HBO.

u geeft de site gemiddeld een zeven.

de verhouding man/vrouw loopt niet ver uiteen (60% om 40%).

de meeste gebruikte rubrieken zijn: actualiteiten, opsporingsberichten en contactmogelijkheden.

er is grote belangstelling voor meer tips, meer info over het beleid van de politie en interactiviteit.

Deze en andere resultaten uit het onderzoek worden meegenomen bij de restyling die waarschijnlijk ergens volgend jaar plaats gaat vinden. Hou de site dus goed in de gaten!

Iedereen die meegewerkt heeft, hartelijk bedankt.
---

Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.


---

Weer hek gestolen

8-11-2002. Gisteren heeft de hoofdopzichter van stadsdeel Oud-Zuid wederom aangifte gedaan van diefstal van een groot hek van ongeveer vier meter breed en twee meter hoog. Het gevaarte weegt ongeveer 2000 kilo. Het hek diende voor de afscheiding van de schapenweide. Dit is het tweede hek in één week tijd dat uit het Vondelpark is weggenomen.

Het hek is waaschijnlijk ontvreemd tussen woensdagmiddag drie uur en donderdagochtend acht uur. Het vermoeden bestaat dat het hier om dezelfde daders gaat als eerder deze week. Gezien het gewicht van het hek moet er gebruik gemaakt zijn van een vrachtwagen met hijskraan. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen of naar mensen die informatie hebben over deze opmerkelijke diefstal. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met het wijkteam Koninginneweg op: 0900-8844

---

Na opmerking mishandeld
8-11-2002. Donderdagavond rond half negen is een 33-jarige man uit Amsterdam slachtoffer geworden van mishandeling en beroving van een laptop door een groep jongens in een metrostel ter hoogte van station Spaklerweg. De man had kort daavoor een van de jongens aangesproken op het feit dat hij zat te roken en te drinken. Hierop werd de man uitgescholden en vervolgens geschopt en geslagen. Hij is met verwondingen aan het hoofd naar een ziekenhuis overgebracht. De daders zijn nog voortvluchtig.

De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen en of mensen die informatie hebben over dit misdrijf contact op te nemen met het wijkteambureau Linnaeusstraat op nummer: 0900-8844
---

Hotelpersoneel overvallen
13-11-2002. Gisteravond rond tien uur overvielen twee gewapende mannen werknemers van een hotel op de Leidsekade. Het hotelpersoneel had zojuist het pand verlaten toen twee mannen met een vuurwapen dreigden. De overvallers maakten een onbekend geldbedrag en een sieraad buit. Het onderzoeksteam van de binnenstadrecherche verzoekt getuigen of anderen die meer informatie hebben over dit misdrijf telefonisch contact op te nemen op nummer: 0900-8844

Signalement van de berovers

Dader 1

negroïde man

lengte 1.80 meter

tussen de 20 en 25 jaar oud

slank postuur

gaaf gezicht met dun snorretje

opvallend smalle neus

gekleed in een driekwart wollen jas.

Dader 2

negroïde man

lengte tussen de 1.80 en 1.85 meter

tussen de 20 en 30 jaar

breed postuur


---

Overval supermarkt
18-11-2002. Zaterdagmiddag werd een supermarkt aan het Tussen Meer overvallen door een gewapende man. De gemaskerde dader verscheen rond zessen in de zaak. Hij bedreigde een medewerkster met een vuurwapen en eiste geld. De man verdween hierna met buit op een gereedstaande scooter.


---

Fietser geschept
19-11-2002. Gisterochtend werd op de hoek Tesselschadestraat / Stadhouderskade een 41-jarige fietser geschept door een automobilist die rechtsaf wilde slaan. De bestuurder passeerde daarbij een stilstaande vrachtwagen waarvan zij dacht dat hij aan het laden en lossen was. Toen zij afsloeg zag zij echter een op het fietspad naderende fietser over het hoofd. Ironisch genoeg bleek de vrachtwagen juist stil te staan om de fietser voorrang te verlenen. Het slachtoffer werd voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd, maar mocht gelukkig later weer naar huis.


---

Verkeerslicht geramd
19-11-2002. Gistermiddag raakte op de Burgemeester Roëllstraat een 82-jarige automobilist gewond toen hij met zijn auto tegen een verkeerslicht botste. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.


---

Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.

U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen.


---

Overval mislukt
18-11-2002. Gisteravond rond kwart over tien hebben twee gewapende mannen een horecagelegenheid aan de Insulindeweg overvallen. De eigenaar wilde net afsluiten toen twee mannen hem naar binnen duwden en bedreigden met een mes en een vuurwapen. Ze eisten geld en gingen op zoek naar de kassa. De eigenaar en een aanwezige medewerker wisten de rovers te overmeesteren en zonder buit de zaak uit te werken. De uitbater raakte hierbij licht gewond.


---

Offensief straatroof GSM

1-10-2002. Na het succesvolle SMS-bombardement starten de politieregios Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Utrecht vandaag 1 oktober met een nieuw offensief tegen straatroof van mobiele telefoons: Je GSM is veilig bij YUNU and IMEI. Doel van deze campagne is jongeren doordringen van de ernst van straatroof en de gevolgen daarvan voor dader en slachtoffer, maar ook de burger bewust maken van de beveiligingsmogelijkheden van het toestel. Lees meer.


---

Dossier
Serieverkrachter Nachtwachtlaan na ruim twee jaar gepakt

Gaasperplasverkrachter gepakt in een flat in Amsterdam-Zuidoost

Amsterdamse recherche ontmantelt amfetaminelab in Friesland

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Autobedrijf op korrel, over een grote fraude- en witwaszaak.
---

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

---

© Politie Amsterdam-Amstelland