---
Sega.com en Realnetworks maken SEGA klassiekers beschikbaar voor PC

---
Sonic the Hedgehog en Ecco the Dolphin als eerste uitgebracht
San Francisco, Seattle, 19/11/2002

Sega.com(superscript: TM) Inc., maakte vandaag een distributieovereenkomst met RealNetworks® Inc. (Nasdaq: RNWM) bekend. Samen zullen ze klassieke SEGA Genesis games via de RealNetwork Arcade uitbrengen. Met de komst van de SEGA Channel op RealOne Arcade ( www.realonearcade.com/sega/) kunnen gamers nu voor het eerst de officiële versie van vier klassiekers op hun pc downloaden. Regelmatig zullen daarna ook andere Genesis spellen uitkomen. Sega.com en RealNetworks zijn ook van plan om tegen de kerst een aangepaste versie van RealOne Arcade met SEGA- interface beschikbaar te maken voor downloaden via www.sega.com.

Veel van SEGA's bekendste franchiseproducten maakten hun debuut op de Genesis, waarna ze meegroeiden naar de huidige spelplatformen. Met de lancering van de SEGA Channel in RealOne Arcade hebben gamers nu toegang tot een collectie van originele titels van de Genesis-periode die door Sega.com zijn aangepast om op de pc gespeeld te kunnen worden. Gamers kunnen gratis demoversies van elke SEGA classic game uitproberen en voor 14,99 USD per stuk de volledige versie, met complete gamefeatures en functionaliteit voorgoed aan hun RealOne Arcade-collectie toevoegen. De Sega Channel gaat van start met de legendarische titels Sonic the Hedgehog en Ecco the Dolphin en puzzelgames Dr. Robotnik's Mean Bean Machine en Columns III. Voor de volgende release staan Phantasy Star II, Shinobi III Return of the Ninja Master, Sonic the Hedgehog 2, Toejam and Earl, Vectorman en Virtual Fighter 2 gepland.

"Goede games gaan eeuwig mee en Sega.com heeft een uitgebreide collectie van innovatieve en fascinerende content. Door het grote bereik van RealOne Arcade kunnen deze fantastische games een geheel nieuw publiek bereiken," verklaart Scott Rubin, Director of Business Development voor Sega.com, Inc. "We zijn enthousiast om samen met RealNetworks games, die de tand des tijds hebben doorstaan, terug te brengen."

"RealOne Arcade biedt de spelletjesindustrie nieuwe mogelijkheden om hun archieven toegankelijk te maken en vormt tegelijk een eenvoudig en fascinerend platform voor SEGA-fanaten om hun favoriete games te spelen," zegt Ted Woolsey, Business Development Director, Games Division, RealNetworks, Inc. "We kijken uit naar de samenwerking met Sega.com om aanvullende spellen voor de PC te lanceren en deze moeiteloos door een geheel nieuwe generatie gamers te laten beleven."

Sega.com combineert SEGA's meer dan 50 jaar lange ervaring in de videospellenbranche met RealOne Arcade's innoverende technologie tot de creatie van Sega Channel, een unieke speelbeleving binnen het RealOne Arcade aanbod. De SEGA Channel zal zowel populaire als klassieke content bieden in alle videospelgenres binnen de RealOne Arcade, waaronder o.a. action, adventure, sport en role-playing-games. Aanvullend biedt RealOne Arcade features waarmee klanten deze games zeer eenvoudig kunnen downloaden en ervaren.

---
END

---
Over Sega.Com, Inc.
Sega.com Inc, (www.sega.com) is een netwerk entertainment bedrijf dat internettechnologie met innovatie integreert en combineert met meer dan 50 jaar ervaring in videospellen. Sega.com ontwikkelde tevens SegaNet de eerst high-speed online console gaming network en community destination voor gamers. Sega.com streeft ernaar technologie en content aan game-ontwikkelaars én spelers te bieden voor networked entertainment en maakt daarbij gebruik van de bestaande netwerkmogelijkheden van een variëteit aan apparaten, waaronder spelconsoles, mobiele telefoons en PDA's.
Over RealOne Arcade
RealOne Arcade is een leuke, unieke en fascinerende manier om pc games te ontdekken, kopen en spelen; een breed scala aan spellen en services bij elkaar in een enkele, eenvoudig te gebruiken omgeving. RealOne Arcade maakt gebruik van play-before-you-pay en biedt de beste online games op Internet (titels zoals Collapse, Diamond Mine en Red Ace Squadron), full-version digitale downloads, gratis online internetgames, broadband en Palm games. Dankzij geïntegreerde spelhandleidingen, berichtenforum, beoordelingscijfers, chat rooms en multi-player matching kunnen gebruikers van RealOne Arcade over kennis beschikken die het spelen van games nog eenvoudiger maakt. Functies als download en installatiebeheer, het automatisch testen van systeemvereisten en geïntegreerde e-commerce maken het downloaden en aanschaffen van online-spellen leuk, eenvoudig en betrouwbaar voor consumenten. RealOne Arcade is gratis en kan direct van www.realonearcade.com worden gedownload.
Over RealNetworks
RealNetworks, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale media via het Internet. Het ontwikkelt en verkoopt softwareproducten en diensten waardoor pc-gebruikers en gebruikers van elektronische apparaten audio, video en andere multimedia via het web kunnen ontvangen en versturen. Audio- en videoprogramma's kunnen worden bekeken en ervaren via http://www.real.com. Daar kan ook gebruikerssoftware worden gedownload. Informatie over RealNetworks vindt u op http://realnetworks.com.

Voor Journalisten:
NewsEngine PR
Ineke Tiesinga
Paasheuvelweg 26, 1105 BJ Amsterdam Z.O.
Tel: +31 20 567 21 70 of ineke.tiesinga@newsenginepr.com Ref.:REA0005-F56BE