Numico NV

Persbericht

Numico benoemt nieuw lid Raad van Bestuur voor babyvoeding

Zoetermeer, 19 november 2002

Koninklijke Numico N.V. is voornemens Christopher P. Britton te benoemen als nieuw lid van de Raad van Bestuur. In zijn functie zal hij eindverantwoordelijk zijn voor de nieuw gevormde divisie Babyvoeding. Chris Britton verwacht in de loop van het eerste kwartaal 2003 bij Numico in dienst te kunnen treden. Tijdens de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal is het belang van de verantwoordelijkheid voor de kernactiviteiten op het hoogste bestuurlijke niveau belicht als één van de korte termijn doelstellingen bij het bouwen van een transparante en doelgerichte organisatie.

Jan Bennink, CEO van Numico: "De benoeming benadrukt onze beslissing om onze strategie snel te implementeren om een snelgroeiende onderneming in gespecialiseerde voedingen met hoge marges te worden. Wij zijn zeer verheugd dat Chris Britton heeft besloten onze organisatie te versterken. De benoeming van Chris Britton is de eerste stap in de implementatie van de nieuwe strategische richting binnen de organisatie, waarbij de focus op babyvoeding komt te liggen naast klinische voeding en GNC (voedingssupplementen). Deze focus is noodzakelijk om onze doelstellingen te bereiken.

De benoeming van Chris Britton tot lid van de Raad van Bestuur zal worden voorgesteld aan een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die op 16 december 2002 wordt gehouden.

Chris Britton (44), van Britse nationaliteit, studeerde BA 'Business Studies' aan de Huddersfield University (Verenigd Koninkrijk). Hij begon zijn loopbaan in 1982 bij Grand Metropolitan PLC en bekleedde verschillende marketingfuncties voor hij tot Chief Executive van R&A Baileys in Ierland werd benoemd. In 1998 werd Chris Britton President van Guinness UDV Southwest in Noord-Amerika en daarmee ook lid van de North America Executive. Zijn meest recente functie was Global Marketing Director bij Diageo.

Koninklijke Numico N.V. is marktleider in gespecialiseerde voedingen waaronder babyvoeding, klinische voeding en GNC (voedingssupplementen). De onderneming is actief in meer dan 100 landen en heeft ruim 29.500 medewerkers (zie ook: www.numico.com)


---
Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met:

Kon. Numico N.V. Corporate Communications Elvira Luykx tel. +31 79 353 9765 Kon. Numico N.V. Investor Relations Jacqueline van der Klift tel. +31 79 353 9003