Gemeente Urk

Persbericht 02-061 Burgemeester feliciteert KNRM schippers met 25-jarig jubileum

Burgemeester feliciteert KNRM schippers met 25-jarig jubileum

Burgemeester Schutte feliciteert dinsdagavond 19 november 2002 als voorzitter van de plaatselijke commissie, schipper Cees Zeeman en reserve schipper Fred Brouwer met hun 25-jarig jubileum als bemanningslid van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, reddingstation Urk. Jo Visscher neemt afscheid als secretaris / penningmeester van de plaatselijke commissie van de KNRM Urk. Fred Brouwer neemt tevens afscheid als bemanningslid en zal de functie van Jo Visscher overnemen. Bij de viering van de jubilea is tevens een delegatie van het landelijk bestuur van de KNRM en een afvaardiging van het reddingstation Zandvoort aanwezig.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij garandeert in Nederland dat mensen in nood op zee dag en nacht en onder alle weersomstandigheden kunnen rekenen op hulp van reddingboten en redders. Zeker in het hoogseizoen heeft de Urker reddingbootbemanning haar handen vol. Zij komt dan talloze malen in actie voor watersporters die het IJsselmeer als vaargebied hebben onderschat, of door andere oorzaken in de problemen zijn gekomen. Maar ook de beroepsvaart doet nog altijd een beroep op de KNRM-stations langs het IJsselmeer.

Iedere (haven)plaats waar een reddingboot is gestationeerd heeft een plaatselijke commissie die het "wal gebeuren" van het reddingstation behartigt. De commissie zorgt er voor dat de plaatselijke organisatie op orde is: voldoende mensen, voldoende oefenen, kwaliteitbewaking enzovoorts.