Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-11-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 11.45 u) Dinsdag, 19 november 2002

District Kerkrade

Kerkrade; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Bleijerheiderstraat in Kerkrade van een 44-jarige automobilist uit Kerkrade, bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Kerkradenaar ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Kerkrade; winkeldiefstal
Personeel van een winkel aan de Maria Gorettistraat in Kerkrade betrapte afgelopen maandagnamiddag een 43-jarige man uit Kerkrade bij diefstal van enkele pakken waspoeder. Daarbij maakte de winkeldief gebruik van een geprepareerde tas. Die werd samen met de pakken waspoeder in beslag genomen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hij ontkent de winkeldiefstal. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Landgraaf; vuurwerk uit auto
Afgelopen maandagmiddag reed de politie in een opvallende politie-auto op de Koempel in Landgraaf toen plotseling iemand uit een auto, welke voor de politie-auto reed, vuurwerk naar buiten gooide dat vervolgens tot ontploffing kwam. De politie gaf daarop de automobilist een stopteken waarna bleek dat een mede-inzittende 24-jarige man uit Kerkrade vuurwerk had aangestoken en naar buiten had gegooid (verdachte bekende meteen). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Gulpen; onder invloed
Bij controle afgelopen maandagmiddag op Rijckerveld in Gulpen van een 57-jarige automobilist uit Gulpen bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de automobilist ruim viermaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.