Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 22 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer persbericht
19 november 2002 p171


Samenwerking Katholiek Documentatie Centrum en Archief Nijmegen

Het archief van het Katholiek Documentatie Centrum wordt mogelijk ondergebracht bij het archief van de gemeente Nijmegen. Zowel het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen, als het college van bestuur van de Katholieke Universiteit Nijmegen zien hierin positieve effecten. Binnenkort starten de besprekingen over de concretisering hiervan. De universiteit zal hierover ook in overleg treden met de commissie Van Zeil, die zich inzet voor behoud van het KDC.

Het archief van het Katholiek Documentatiecentrum (KDC) heeft voornamelijk betrekking op het katholieke sociaal maatschappelijk leven in Nederland. Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen vindt dit archief een belangrijke en passende uitbreiding van het takenpakket van haar Centrum voor stads- en streekhistorie. Daarbij past de toevoeging van het KDC ook binnen het rijksbeleid om ieder regioarchief een nationaal speerpunt mee te geven.

Het College van Bestuur van de KU Nijmegen zet zich in voor een optimaal behoud van de bij het KDC ondergebrachte archieven. Het specialisme van de universiteit ligt op het terrein van onderwijs en onderzoek op basis van dit materiaal. Aangezien het hier om buitengewoon interessant en uniek erfgoed gaat, wil de universiteit het beheer graag uitbesteden aan een daarin gespecialiseerd archief.

Samenwerking tussen de KU Nijmegen en de gemeente Nijmegen op dit terrein heeft daarmee voor beide organisaties positieve effecten.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380 of met Willem Hooglugt, woordvoerder KU Nijmegen tel. 024-3611433


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.