Politie Zaanstreek-waterland

20:00 14-NOV-02
LOC: WORMERVEER, PROV. WEG ZAANDAM CASTRICUM

Kinderen bedreigd
Een 14-jarige jongen en zijn 12-jarige zusje werden tijdens het joggen door drie ongeveer 20-jarige mannen bedreigd met sokken en knuppels. De kinderen liepen over het fietspad in de richting van Krommenie. Ter hoogte van het viaduct van de Provincialeweg Westzaan West Graftdijk stond er een rode personenauto op het fietspad met de voorzijde in de richting van Wormerveer. Toen de kinderen bij de auto kwamen stapten de mannen uit en dreigden hen te lijf te gaan. Het meisje is toen de Provincialeweg overgestoken en vluchtte in de richting van haar woning. De jongen vluchtte terug over het fietspad, waarop de auto met de mannen over het fietspad achter hem aan kwam. Toen ook hij de provincialeweg overstak raakten de kinderen de auto kwijt. De kinderen zijn niet mishandeld, maar toch wil de politie graag in contact komen met eventuele getuigen. Men kan bellen naar 0900-8844 of naar het politiewijkbureau aan de Stationsstraat in Wormerveer gaan.


**
11:20 18-NOV-02
LOC: ZAANDAM, PROV.WEG ZAANDAM CASTRICUM

Verdachte van overval aangehouden
Een 40-jarige man zonder vaste woonplaats werd aangehouden als verdachte van het plegen van een gewapende overval op 4 november 2002 bij een winkel aan het Marktplein in Wormerveer. Bij de overval werd het personeel met een vuurwapen bedreigd en gedwongen geld af te geven. Uit het rechercheonderzoek kwam naar voren dat de aangehouden man als verdachte moest worden beschouwd. Na zijn aanhouding bekende hij de overval te hebben gepleegd. Ook het daarbij gebruikte wapen werd in beslag genomen. De verdachte wordt op woensdag voor de officier van justitie geleid en in bewaring gesteld.


**
14:11 18-NOV-02
LOC: EDAM, GEVANGENPOORTSTEEG

Motor gestolen
In de nacht van zondag op maandag werd een motor gestolen. De motor was afgesloten met een handslot, waaraan ook een zwartgrijze helm was verbonden. Ook deze helm werd gestolen. De motor is van het merk Aprilia, kleur zwart, type Leonardo 125 met het kenteken MY-02-FN.


**
14:23 18-NOV-02
LOC: WORMERVEER, HERMAN GORTERSTRAAT

Woninginbraak op klaarlichte dag
Getuigen waarschuwden de politie, dat zich een man in een flatwoning bevond, die daar niet thuis hoorde. Toen de politie arriveerde was de man reeds verdwenen. Er was een keukenraam van de woning opengebroken. De hele woning was doorzocht. Er werden een DVD speler, een digitale fotocamera, een videocamera, een mobiele telefoon en geld gestolen. Het betrof een licht getinte man tussen de 30 en de 40 jaar. De man was ongeveer 1.90 m lang, had zwart kort haar met een scheiding en een kleine snor. Hij droeg een lange blauwe jas met een donkere broek.


**

14:55 18-NOV-02
LOC: ZAANDAM, CYPRESSEHOUT

Vechtpartij tussen groepen scholieren
Eerder op de ochtend had een vechtpartij plaatsgevonden in de recreatieruimte van een school tussen scholieren van een Zaandamse en een Amsterdamse school. Bij die vechtpartij was de Amsterdamse groep al weer vertrokken, toen de politie arriveerde. In de middag kwamen berichten binnen, dat de Amsterdamse groep weer op weg was naar Zaandam. Daarop heeft de politie met een aantal eenheden die groep op het station van Zaandam opgevangen en binnen het station gehouden. Andere eenheden hielden een groep Zaanse scholieren tegen, zodat er geen confrontatie tussen beiden groepen ontstond. Het treinverkeer werd opgehouden, om de Amsterdamse groep weer zo snel mogelijk naar Amsterdam te krijgen. Binnen de groep op het station ontstond een vechtpartijtje, waarbij een 20-jarige man uit Zaandam een flinke snijwond in zijn rechterarm opliep, omdat hij met een mes werd gestoken. De dader verdween in de verwarring en werd ook niet meer gevonden. Uiteindelijk vertrok de groep weer per trein. Het slachtoffer werd afgevoerd naar ziekenhuis De Heel, dat hij later na behandeling weer kon verlaten. De onenigheid tussen de groepen zou zijn ontstaan door problemen in een discotheek. De politie heeft een onderzoek gestart.


**
15:10 18-NOV-02
LOC: PURMEREND, RIETGORSPLEIN

Auto gestolen
Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend werd een personenauto gestolen. Het betreft een beige Volkswagen Jetta met het kenteken NS-26-JP. Aan het linkervoorwiel ontbreekt de wieldop.


**

01:13 19-NOV-02
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, MOLENWERF

Sprinklerinstallatie voorkomt brand
In een koelcel op de eerste verdieping van een supermarkt in een winkelcentrum was brand ontstaan, waarna de automatische sprinklerinstallatie deze heeft gedoofd. Daarbij bleef het water doorstromen, ook toen het vuur alweer uit was. Ook het alarm was afgegaan. Politie en brandweer zagen het water uit het plafond van de supermarkt stromen en moesten een deur openbreken om bij de koelcel te komen. De supermarkt kwam blank te staan. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.


**

02:31 19-NOV-02
LOC: PURMEREND, CENTRUMLAAN

Inbraak supermarkt
Met een razendsnelle actie hebben inbrekers afgelopen nacht bij een supermarkt twee plasmaschermen van computers gestolen. Men kwam de supermarkt binnen door met grof geweld de toegangsdeur open te breken. De bedrading van de schermen knipte men door. Toen de politie enkele minuten na de alarmmelding ter plaatse kwam, waren de daders al verdwenen.


**

02:55 19-NOV-02
LOC: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Dure mobiele telefoons gestolen na inbraak
Uit een winkel voor mobiele telefoons werden afgelopen nacht 11 mobiele telefoons gestolen. Men kwam de winkel binnen door het rolluik met geweld omhoog te duwen. In de winkel vernielde men vitrines en nam de telefoons daaruit weg. Ik probeerde men een deur naar een bovenverdieping te forceren, doch dit is niet gelukt. De daders lieten twee hamers en een zaklamp achter, die in beslag werden genomen.


**
07:30 19-NOV-02
LOC: PURMEREND, NETWERK

Kluis en computer gestolen bij bedrijf
In de afgelopen nacht werd bij een bedrijf in interieurs ingebroken. Men kwam het bedrijfspand binnen door het forceren van een nooddeur. Men nam een kluis, een computer en een flatscreen weg. De inhoud van de kluis is nog onbekend.


**
Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-191102

15:00-16:00 18-NOV-02
ZAANDAM, PROV WEG ZAANDAM-CASTRICUM

Bromfietshelmcontrole
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden maandagmiddag een bromfietshelmcontrole op de provinciale weg Zaandam-Castricum in Zaandam. Behalve een passagier die geen valhelm droeg, kreeg ook een bestuurder die zonder bromfietscertificaat reed een boete. Zes automobilisten die te hard reden werd eveneens aan de kant gezet.

20:15 18-NOV-02
KOOG AAN DE ZAAN, A8

Hardrijder moet rijbewijs inleveren
Een 25-jarige automobilist uit Assendelft reed maandagavond met een snelheid van 159 km per uur over de A8 in Koog aan de Zaan waar een maximumsnelheid van 100 km per uur geldt. Een motoragent zag de man over de weg racen en zette hem aan de kant. Omdat de bestuurder de snelheidslimiet met meer dan 30 km per uur had overschreden, werd zijn rijbewijs. Een andere hardrijder had meer geluk; had hij 2 km per uur harder had gereden, dan had ook hij het roze papiertje op het politiebureau kunnen achterlaten. Nu leverde de snelheidsoverschrijding van 29 km per uur hem "slechts " een fikse boete op.

19:00-21:15 18-NOV-02
WESTZAAN, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK (N246)

198 km per uur
Tijdens een snelheidscontrole met een radarauto werd maandagavond een motorrijder met een wel zeer hoge snelheid op de foto gezet. De snelheidsduivel reed bijna twee keer zo hard als is toegestaan en raasde met 198 km per uur over de Provincialeweg Westzaan-West-Graftdijk (100 km per uur). De eigenaar van de motor zal binnenkort een brief van de officier van justitie, die de zaak in behandeling zal nemen, ontvangen. Het percentage hardrijders bedroeg tijdens de ruim twee uur durende snelheidscontrole tien procent. Eerder op de dag, tussen halftwee en halfdrie werden bestuurders op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk en op de Provincialeweg in Wijdewormer gecontroleerd. In Zaandijk bedroeg het overschrijdingspercentage acht procent en in Wijdewormer reed slechts twee procent van alle weggebruikers te hard.

10:55-11:55 18-NOV-02
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

Vijftig km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de N247 in Broek in Waterland, werd maandagochtend een hoogste snelheid gemeten van 131 km per uur. De bestuurder reed maar liefst vijftig km per uur te hard. Het totaal aantal hardrijders bedroeg negen procent van alle weggebruikers.

VOOR DE REDACTIE/

Politie Zaanstreek-Waterland