Politie Gelderland-Midden

Wageningen, overvaller aangehouden

Publicatiedatum: 19-11-2002

Een 30-jarige inwoner uit Wageningen is vanmorgen, dinsdag 19 november 2002 aangehouden. De man wordt verdacht van tenminste drie gewapende overvallen, waarover hij inmiddels heeft verklaard deze feiten daadwerkelijk gepleegd te hebben. Er is ook een wapen in beslag genomen. Onderzocht moet worden of dit wapen gebruikt is bij de overvallen.

De overvallen waarover de verdachte spreekt, zijn die op de VVV/ANWB aan de Stadsbrink (4 november), een Blokker filiaal aan de Hoogstraat (1 november) en een winkelfiliaal aan de Boterstraat (8 november). Van het buitgemaakte geld is vooralsnog niets teruggevonden. De verdachte, die verdovende middelen gebruikt, zegt het geld hieraan opgemaakt te hebben.

Onderzoek
In verband met het aantal overvallen in korte tijd heeft de politie in Wageningen begin november besloten een reeks administratieve taken uit te stellen en het geplande verkeerstoezicht tijdelijk op te schorten. Hierdoor lukte het 8 politiemensen in te zetten. Deze mensen hebben in het stadscentrum van Wageningen gedurende 9 uur per dag veelal in burger toezicht gehouden, om nieuwe overvallen te voorkomen en de verdachte aan te houden. Mede dankzij dit toezicht en gericht onderzoek bleek het mogelijk de Wageninger aan te houden. De taken die door het onderzoek zijn blijven liggen, zullen - zodra het onderzoek het toelaat - weer worden opgepakt.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688221