Gemeente Hoogeveen


---

19 november 2002

Sandra Wulffraat wint ballonnenwedstrijd Vlinderbrug

Sandra Wulffraat uit groep 6 van De Schuthoek heeft de ballonnenwedstrijd van de Vlinderbrug gewonnen. Komende donderdag krijgt zij een prijs uitgereikt door wethouder Thijs Leistra.

Sandra liet op 1 oktober jl. een ballon op bij de opening van de Vlinderbrug over de Hoogeveensche Vaart, tussen Erflanden en de rest van De Weide. Haar ballon belandde 357 kilometer verderop, in het Duitse Ouenenhorst. Een vriendelijke Duitse buur zond het ballon-antwoordkaartje van daaruit terug naar Hoogeveen.

Bij de opening op 1 oktober waren zeker een paar honderd kinderen aanwezig, onder andere om mee te doen aan de ballonnenwedstrijd. Vincent Otten, uit groep 4 van De Schuthoek, krijgt de tweede prijs. Zijn ballon kwam terecht in Kirchlinteln, ook in Duitsland, 220 kilometer hier vandaan. Tim Gruppen uit groep 3 van 't Kofschip zag zijn ballonkaart terugkomen uit het Duitse Friesoythe, op 120 kilometer afstand.

Malta

De prijsuitreiking is donderdag om 14.30 uur in basisschool De Schuthoek aan de Booyenverlaat. Wethouder Leistra zal ook even stilstaan bij een ballonkaart 'met vraagtekens'. De afzender zou een meneer uit Gran Canaria zijn. Het poststempel is van Malta.

De prijswinnaars krijgen twee bioscoopkaartjes. De mensen die de kaartjes hebben teruggezonden, krijgen het herinneringsboek over de afgelopen Koninginnedag in Hoogeveen toegestuurd.

© Copyright Gemeente Hoogeveen