Provincie Drenthe

Stuurgroep AGENDA voor de Veenkoloniën: Stuurgroep stelt projectbureau in

Assen, 19 november 2002
Persberichtnummer 02-122



De Stuurgroep Veenkoloniën heeft besloten tot het instellen van een projectbureau dat zich gaat bezighouden met de ontwikkeling van plannen en projecten vanuit de AGENDA voor de Veenkoloniën. De bedoeling is dat dit projectbureau in februari 2003 van start gaat.

De instelling van een projectbureau is onderdeel van de notitie "Agenda voor de Veenkoloniën verankerd". Hierin ontwikkelt de stuurgroep diverse voorstellen op het gebied van de verdere verankering van de Agenda; voorstellen op het gebied van de doorwerking en uitvoering van de organisatie, gezamenlijke financiering, doorwerking in het omgevingsbeleid en de communicatiestrategie.

Via de oprichting van een projectbureau toont de stuurgroep aan voldoende vertrouwen te hebben in de voortgang van de plannen voor de Veenkoloniën. Dit ondanks de aankondigingen in de rijksbegroting die haaks staan op de toezeggingen van het vorige kabinet en de inhoud van een kamerbreed aanvaarde motie ter ondersteuning van de uitvoering van de plannen voor de Veenkoloniën.

Concrete taken van het projectbureau zijn programmacoördinatie, projectverwerving en financiering, planning en control, waaronder de financiële administratie en evaluatie, ondersteuning van projecten, communicatie, een loketfunctie en secretariële ondersteuning voor de Stuurgroep. Het bureau (het centrale loket voor de Agenda) zal ook "fysiek" in het gebied worden gehuisvest.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl