Gemeente Breda

Persberichten

19-11-2002

Genomineerden Vrijwilligerspenning 2002 bekend

Het college van burgemeester en wethouders heeft de namen bekendgemaakt van de vrijwilligers die dit jaar in aanmerking komen voor de Vrijwilligerspenning van de Stad Breda. Er zijn zes individuele vrijwilligers voorgedragen en vijf groepen. De individuele vrijwilligers die kans maken de penning te krijgen zijn in alfabetische volgorde mevrouw Joke Buitelaar, de heer Bert van Gerven, de heer Piet Goedhart, de heer Janus Hermus, de heer Joop Keller en mevrouw Annie van Steen. De vijf groepen die in aanmerking komen zijn in willekeurige volgorde de vrijwilligers van de stichting Kinderboerderij Breda Noord, de vrijwilligers van de stichting Zomerkampen, de jongerengroep uit het buurthuis Geeren Noord, de groep fietsbewaking van de parochie O.L. Vrouw Ten Hemelopneming Prinsenbeek en de vrijwilligers van het Regionaal Patiënten Consumenten Platform West-Brabant.

De gemeente Breda riep in september burgers en instellingen op groepen vrijwilligers en individuele kandidaten voor te dragen voor de Vrijwilligerspenning 2002. De jury ontving 32 voordrachten: 17 personen en 14 groepen. Eén groep is twee keer voorgedragen. De penning voor een individuele vrijwilliger wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt, de groepspenning voor de vijfde keer. Het gemeentebestuur is van mening dat de betrokkenheid en inzet van de vele vrijwilligers erg belangrijk is voor de Bredase samenleving en hecht er waarde aan dit door het uitreiken van de penningen duidelijk te maken.
Wethouder Heerkens reikt de onderscheidingen uit op 9 december aanstaande. Alle genomineerde kandidaten en groepen worden schriftelijk uitgenodigd bij de feestavond aanwezig te zijn die de gemeente speciaal voor deze gelegenheid organiseert.

Breda, 19 november 2002