Het laatste Novum nieuws op palmtops Trinity

AMSTERDAM, 20021119 -- Novum Nieuws, het andere Nederlandse persbureau, heeft vandaag in Amsterdam een partnership gesloten met Trinity, leverancier van mobiele beveiligings- en communicatietoepassingen. Automobilisten kunnen door deze overeenkomst 24 uur per dag, zeven dagen per week het laatste nieuws van Novum op hun palmtop ontvangen.

Het nieuws van Novum wordt hiermee één van de steunpilaren van het nieuwste product van Trinity: Mobile Information & Entertainment Services (MIES). Novum levert MIES-abonnees nieuws op de gebieden binnenland, buitenland, sport, beurs en entertainment. Ook levert het jongste persbureau van Nederland weerberichten, verkeersinformatie en waarschuwingen voor snelheidscontroles.

"Het partnership met Trinity is voor ons van groot belang, omdat we hiermee aantonen de belangrijkste leverancier van nieuws voor nieuwe media te zijn," zegt directeur Bert Ponsen van Novum Nieuws in een reactie op de overeenkomst.

MIES, dat sinds februari 2002 beschikbaar is, rust de auto van de 'mobiele professional' uit als een volledig, operationeel kantoor. De MIES-automobilist kan via een handheld computer (PDA) handsfree bellen, navigeren en e-mailen. Verder biedt MIES ritregistratie, pechhulp, up-to-date informatie (verkeer, nieuws, weer, beurs, snelheidscontroles), agendabeheer en andere diensten. De automobilist kan zelf het dienstenpakket samenstellen.

Over Novum Nieuws
Novum Nieuws is een onafhankelijk multimediaal persbureau met een volledig nieuwsaanbod dat hard op weg is dé nieuwsbron in Nederland te worden. Met een team van 40 ervaren redacteuren, gestationeerd bij diverse satellietredacties, levert Novum iedere dag het laatste nieuws in woord, geluid en beeld.

Over Trinity
Trinity is in 1999 opgericht en heeft zich tot doel gesteld een totaaloplossing te bieden op het gebied van mobiele communicatie, beveiliging en dienstverlening. De onderneming beschikt over ervaren specialisten in de automotive en de ICT-branche. Kenmerkend voor alle oplossingen van Trinity is de plaatsbepaling via het Global Positioning Systeem (GPS), de mobiele telecommunicatie (GSM) en de detectie- en signaalfunctie. Het productportfolio omvat: VIP-beveiliging, Arbo-beveiliging, voertuigvolgsysteem en MIES.