Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-11-2002 2e persbericht van dinsdag 19 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee gewonden bij botsing
Een meisje van 17 en een jongen van 16 uit Eindhoven zijn dinsdagochtend rond 9.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Vonderweg/Mathildelaan. De jongen reed op een brommer, het meisje op een fiets. Op de kruising probeerden ze elkaar te ontwijken, maar ze reden tegen elkaar aan. Het meisje liep een gebroken been op, en de jongen een gebroken pink. Ze zijn beide naar het Catharina Ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal uit woning
Dinsdagochtend om 10.20 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning aan De Rozentuin. Toen de surveillance ter plaatse was en voor de deur van de woning stond, deed de verdachte zelf open en gaf zich over. De 43-jarige verdachte is aangehouden. Bij fouillering van de man werd het afgebroken slot van de voordeur van de woning in zijn zak aangetroffen. Verder was hij in het bezit van inbrekerswerktuigen. De man is voor onderzoek ingesloten. Het inbrekersgereedschap is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na vechtpartij
Een 52-jarige inwoonster van Eindhoven is vanmorgen om 10.45 uur op de Blommendaelstraat aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht kort ervoor een 19-jarige inwoner van Eindhoven bij een onenigheid met een mes in zijn arm gestoken te hebben. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwonding laten behandelen.

Helmond: Inbraak in schuur
Bij een inbraak in een schuur bij een huis aan de Dirck Boutsstraat is maandagmiddag een hoeveelheid goederen buitgemaakt. Er werden onder meer een damesfiets, een grote hoeveelheid visspullen, boormachines en een gereedschapskist weggehaald. Het slot van de tuinpoort was geforceerd; het is nog onbekend hoe de schuur is geopend.

Helmond: Controle fietsverlichting
Op de Kromme Steenweg is dinsdagochtend tussen 7.15 en 7.50 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werden 50 fietsen gecontroleerd. Acht bestuurders kregen een bekeuring omdat er iets niet in orde was.

Helmond: Diefstal bestelauto
Maandagavond tussen 19.45 uur en 20.45 uur is er vanaf een parkeerterrein van een bedrijf aan de Engelseweg een bedrijfsauto, merk Mercedes Benz type 308D, kleur blauw, voorzien van het kenteken VK-85-XX, weggenomen. De auto was geladen met diverse deuren, verf, tegels, een kast en diverse andere zaken.

Oirschot: Inbraak in opslagschuur
Bij een inbraak in een opslagschuur aan de Koningshof is gisteren een hoeveelheid gereedschap weggehaald. Dat gebeurde tussen 12.00 en 16.30 uur. Het is nog onbekend hoe de daders in de schuur zijn gekomen.

Best: Inbraak in woning
Bij een inbraak in een woning aan de Klabots is een portemonnee met 10 Euro en een aantal pasjes weggehaald. Dat is dinsdagochtend gebeurd tussen 00.00 en 7.30 uur. De achterdeur van de woning is opengebroken.

Bakel: Diefstal uit een bedrijf
Tussen dinsdagochtend 1.00 uur en 8.00 uur is er ingebroken in een garage van een bedrijf aan de Dorpsstraat. Men is binnengekomen door vernieling van een deur van de garage. Uit de garage zijn ongeveer 60 dozen en kratten met sterke drank en bier weggenomen.

Deurne: Bromfietscontrole
Op de Hogeweg is dinsdagochtend tussen 7.30 en 9.45 uur een bromfietscontrole gehouden. Er werden 14 bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor het niet dragen van de helm, voor het niet-voeren van de juiste verlichting, voor het overschrijden van de constructie snelheid en voor het door roodlicht rijden.

Veldhoven: Aanhouding na brand
Een jongen van 15 uit Veldhoven is dinsdagochtend rond 9.30 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstichting in een woning aan de Sagitta. Die brand brak dinsdagochtend rond 8.45 uur uit.

Veldhoven: Aanhouding na omwisseling vals geld
Op de Bree is vanmorgen om 10.30 uur een 35-jarige inwoner van Veldhoven aangehouden. De man had kort ervoor buitenlandse bankbiljetten omgewisseld. Bij controle bleek dat er vier Zwitserse bankbiljetten van 50 Franc vals waren. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De bankbiljetten zijn inbeslaggenomen.

Nuenen: Man zwaargewond na val van dak
Een man uit Someren (leeftijd onbekend) is dinsdagmiddag rond 12.15 uur ernstig gewond geraakt na een val van een dak van een stal aan de Beekstraat. De man was met een aantal collegas op het dak aan het werk. Door nog onbekende oorzaak is hij door het dak gezakt en ongeveer 5 meter naar beneden gevallen. De man is naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De Arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

Son: Aanhoudingen na overtredingen milieu- en bouwvoorschriften Bij een varkenshouderij aan de Airborneweg in de gemeente Son werd door een team van handhavers van politie, gemeente, provincie, waterschap, algemene inspectiedienst en arbeidsinspectie een integrale controle gehouden op de naleving van de milieuwetten. In de afgelopen twee jaren werden op het bedrijf voortdurend milieumisdrijven gepleegd. Deze bestonden uit het laten lopen van mest in de sloten en in de bodem, het op een onverantwoorde wijze verwijderen van asbest, het dumpen of opslaan van puin en ander afval op of in de bodem, het veranderen van de inrichting zonder vergunning en het niet naleven van de vergunningvoorschriften. In totaal werd door de politie tien maal proces-verbaal tegen het bedrijf opgemaakt. De gemeente Son heeft in het verleden bestuurlijk opgetreden tegen het bedrijf. Dit mede naar aanleiding van klachten uit de buurt over stankoverlast en ongedierte. De gemeente hechtte veel waarde aan de gezamenlijke aanpak van de milieudelicten om te komen tot een strafzaak. Bij de controle werden overtredingen van de milieuvoorschriften en bouwvoorschriften geconstateerd. Daarnaast werd op het bedrijf asbest aangetroffen. In verband met deze zaak werden drie personen door de politie aangehouden. Van de in de afgelopen jaren geconstateerde milieudelicten en de vandaag vastgestelde milieudelicten wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast wordt de bestuurlijke aanpak onderzocht.