Amsterdam RAI

METS 2002
13 mei 2002

Veelbelovende start mets 2002

19 tot en met 21 november in Amsterdam RAI

De Marine Equipment Trade Show (METS) lijkt een voorspoedige 15e editie tegemoet te gaan. Op dit moment is reeds 65% van het beursoppervlak gereserveerd. De verwachting is dat METS 2002 het aantal van 850 exposanten van vorig jaar zal evenaren. In totaal nemen 13 landenpaviljoens deel aan de internationale vakbeurs voor leveranciers van scheepsuitrusting en toebehoren voor de pleziervaart en kleine beroepsvaart. METS kenmerkt zich door een sterk internationaal karakter. In 2001 waren exposanten afkomstig uit 32 landen en bezoekers vertegenwoordigden 87 nationaliteiten. METS 2002 vindt plaats van 19 tot en met 21 november in Amsterdam RAI.

Marina Equipment Pavilion en seminar
Voor het eerst komt op METS een Marina Equipment Pavilion, waar aanbieders van producten en diensten voor het marina-segment zich gezamenlijk kunnen presenteren. Door het organiseren van een 'marina equipment seminar' op 20 november wordt bovendien ingespeeld op de behoeftes van jachthavenexploitanten, -managers, -ontwikkelaars en
-ontwerpers. Onderwerpen die tijdens de Engelstalige seminar aan bod kunnen komen zijn: preventie van vervuiling, steigersystemen, jachthavenuitrusting, veiligheid in havens en ontwerp en planning van jachthavens.
Het Marina Equipment Pavilion is een samenwerking tussen Amsterdam RAI en Marina World. Geïnteresseerden voor de seminar kunnen contact opnemen met Carol Fulford van Marina World op tel. + 44 (0)1737 769175, e-mail: carolfulford@marinaworld.co.uk.

Trouwe exposanten
Uit de exposantenenquête van METS 2001 is gebleken dat de vakbeurs zeer hoog gewaardeerd wordt. Van alle exposanten was 96% (zeer) tevreden over hun deelname. Met name over de kwaliteit van de bezoekers zijn de standhouders zeer te spreken. METS hanteert sinds haar oprichting een strikt 'trade-only'-beleid, waardoor alleen professionele bezoekers werkzaam in de watersportindustrie zich kunnen voorregistreren. Deze hoge waardering van METS heeft de afgelopen jaren geresulteerd in een zeer hoog percentage jaarlijks terugkerende exposanten.

Nieuwe versie Metstrade.com on-line
De website www.metstrade.com, die op METS 2000 gelanceerd werd als digitaal verlengstuk van de beurs, heeft enkele vernieuwingen ondergaan. Met name de gebruiksvriendelijkheid bij het zoeken naar nieuwe toeleveranciers en producten is, dankzij een duidelijkere en completere indeling van de site, sterk verbeterd. Bovendien is een 'bulletin board' toegevoegd waar bezoekers van de site elkaar om adviezen kunnen vragen. Metstrade.com heeft zich in twee jaar tijd ontwikkeld tot een vooraanstaand platform voor de internationale watersportindustrie. Maandelijks raadplegen 8.000 professionals de website.
Meer informatie over de vakbeurs METS 2002 is eveneens te vinden via www.metstrade.com.

METS 2002
METS 2002 is op dinsdag 19 en woensdag 20 november geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op donderdag 21 november van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie over deelname kunnen geïnteresseerden contact opnemen met het projectteam van METS op telefoonnummer +31 (0)20 - 5491212 of e-mail: mets@rai.nl.

Amsterdam, 13 mei 2002