Ingezonden persbericht

Parlemetnariers op de bres tegen kindermishandeling

AMSTERDAM, 20021120 -- Vandaag 20 november, de dag van de rechten van het kind, organiseerde RAAK - Reflectie en Actiegroep Anti Kindermishandeling- een manifestatie in de RAI. Hieraan namen ruim 1100 deelnemers deel, die direct of indirect dagelijks met kindermishandeling te maken hebben.

Tijdens een discussie met 2e kamerleden zegden de parlementariers Agnes kant (SP), Jan Rijpstra (VVD), Khadija Arib (PvdA), Marleen de Pater (CDA) en Fred Schonewille (LPF) toe dat zij zich volledig zullen inzetten voor een betere preventie en aanpak van kindermishandeling, te beginnen met meer budget voor de consultatiebureaus en een uitbreiding van de zg. proefregio's, zoals voorgesteld door de stichting RAAK. Meer geld tegen kindrmishandeling, dus.

De 1100 aanwezigen gaven collectief uiting aan hun boosheid en verontrusting over het tekortschieten van de overheid in de bestrijding van kindermishandeling. Hiertoe ondertekenden zij een petitie die werd aangeboden aan het kabinet.

Tijdens de manifestatie werd aan RAAK de jaarlijkse Jan Brouwerprijs uitgereikt aan prof.dr. Dries van Dantzig, voorzitter van RAAK, omdat hij erin geslaagd is kindermishandeling op de politieke agenda te krijgen.



Ingezonden persbericht