Belgacom

20 november 2002

Europese beloning voor het Pensioenfonds van Belgacom

Op 13 november j.l. vonden in Amsterdam voor de tweede keer de « Pension Awards » plaats. Deze prijsuitreiking wordt door het maandblad IPE (Investment & Pensions Europe) georganiseerd voor de Europese pensioenfondsen. Het Belgacom Pensioenfonds sleepte drie prijzen in de wacht, onder meer de Europese onderscheiding in de categorie "Structuur en Beheer".

Het Pensioenfonds van Belgacom is het grootste van België. Het staat in voor de betaling van de pensioenen van de statutaire personeelsleden (meer dan 30.000) en draagt verantwoordelijkheid voor het beheer van ongeveer 3,1 miljard EUR aan activa.

Net als verleden jaar dongen verschillende honderden pensioenfondsen uit 13 Europese landen mee naar een nominatie en een prijs in de categorieën "Structuur en Beheer van het Fonds" en "Investeringsstrategie".

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft het Belgacom Pensioenfonds uitstekend gepresteerd. Het is het enige pensioenfonds dat in de twee categorieën op Europees niveau een nominatie kreeg. Het kreeg de Europese onderscheiding in de categorie "Structuur en Beheer van het Fonds" en hoorde bovendien bij de 6 finalisten voor de Europese prijs in de categorie "Investeringsstrategie". In totaal kreeg het 3 prijzen (twee op nationaal niveau, één op Europees niveau).

De redenen voor de juryleden om de Europese onderscheiding toe te kennen zijn de uitstekende organisatie van het fonds, en de uitmuntende Corporate Governance principes die de verantwoordelijkheden duidelijk scheiden.

Volgens Philip Neyt, algemeen directeur van het Belgacom Pensioenfonds, betekenen die beloningen en de feedback van de experts een belangrijke erkenning voor het Pensioenfonds.