AutoRai

20-11-2002

Vierde motor voor A4 Cabriolet

Audi breidt het programma van de A4 Cabriolet uit met een vierde motorvariant. De 1,8-liter motor met turbocompressor levert 120 kW (163 pk). Ook deze motor is leverbaar met de traploze multitronic-automaat of de standaard handgeschakelde versnellingsbak.

Het motorvermogen en het krachtige motorkoppel van 225 Nm tussen 1.950 en 4.700 t/min zorgen voor vlotte acceleraties en souplesse bij alle snelheden. Voor de sprint van 0-100 km/h heeft de handgeschakelde uitvoering slechts 9,4 seconden nodig. De multitronic-variant doet het zelfs nog 0,1 seconde sneller. De topsnelheid van de A4 Cabriolet 1.8T bedraagt 226 km/h (5-bak) respectievelijk 219 km/h (multitronic).

Overtuigend daarbij is de combinatie van de karakteristieke turbokracht, het plezierige motorkarakter en de spontane reacties van de motor op de kleinste bewegingen van het gaspedaal; drie voorwaarden voor nadrukkelijke rijdynamiek.

Met de combinatie van turbomotor en traploze multitronic-automaat biedt de Audi A4 Cabriolet een uitstekende dimensie van aandrijfcultuur in het open air-segment. Want deze transmissie biedt de dynamische kwaliteiten van een handgeschakelde versnellingsbak en overtreft het comfort van een conventionele automaat. Daarmee is hij net zo geschikt voor een nadrukkelijk sportieve rijstijl als voor rustig toeren.

De A4 Cabriolet 1.8T demonstreert zijn sportieve karakter niet alleen in de aandrijving. Het lichte, aluminium onderstel met onafhankelijke wielophanging garandeert ook een wendbare handelbaarheid en een grote stuurprecisie. De viermaal geleide voorwielophanging en de trapezium-arm achteras vormen de ideale basis voor de overtuigende rijdynamiek van de A4 Cabriolet.

De 1.8T verbruikt gemiddeld slechts 8,5 liter brandstof per 100 kilometer (volgens EG-norm). Met een tankinhoud van 70 liter betekent dat een forse actieradius.

De prijzen van de Audi A4 Cabriolet 1.8T zijn op dit moment nog niet bekend. De nieuwe uitvoering is in het eerste kwartaal van 2003 leverbaar.