Ingezonden persbericht


20 november 2002

Mitel Networks versterkt de trend in de richting van open standaarden met behulp van SIP

Mitel Networks introduceert de 5055 SIP Phone: de eerste fase binnen de strategie om SIP in het productassortiment te integreren

Mitel Networks maakt vandaag bekend dat de 5055 SIP Phone nu overal leverbaar is. Het gaat om het eerste SIP-georiënteerde desktopapparaat van Mitel Networks. De 5055 SIP Phone is een standaardgerichte bedrijfstelefoon met dezelfde robuuste kenmerken, ergonomische eigenschappen en functionaliteit als de Mitel Networks 5020 IP Phone. De zeer veelzijdige 5055 SIP Phone kan worden ingezet als zelfstandige eenheid achter een oplossing voor serviceproviders, of als onderdeel van een ondernemingsbrede SIP-oplossing van een externe leverancier. De introductie van dit apparaat onderstreept nogmaals dat Mitel Networks streeft naar open standaarden en het leveren van compromisloze bedrijfscommunicatiemiddelen voor de desktop. De 5055 SIP Phone biedt volledige ondersteuning voor de toonaangevende IP-apparatuur voor audioconferencing van Mitel Networks.

In de afgelopen zes maanden zijn er wereldwijd meer dan 25 geslaagde praktijktests uitgevoerd met de 5055 SIP Phone. BroadSoft Inc, een vooraanstaand leverancier van spraakapplicaties en servers voor serviceproviders, heeft onlangs de tests met de 5055 SIP Phone voltooid. "We zijn van mening dat SIP een belangrijke rol zal gaan spelen, nu serviceproviders en hun klanten steeds meer gebruikmaken van IP-georiënteerde telefoniediensten", aldus Scott Wharton, Vice-president Marketing bij BroadSoft. "Serviceproviders en de grote ondernemingen die van hun diensten gebruikmaken, krijgen dankzij de komst van de Mitel Networks 5055 SIP Phone meer keuzemogelijkheden, doordat er nu een SIP-telefoon met volledige functionaliteit op de markt is die optimaal gebruikmaakt van de ruime ervaring van Mitel Networks op het gebied van desktoptelefonie".

De introductie van de 5055 SIP Phone vormt de eerste stap in een brede strategie om SIP te integreren in het oplossingenassortiment van Mitel Networks. Deze strategie wordt ondersteund door de introductie van het Mitel Networks 3050 Integrated Communications Platform, een alles-in-een communicatieoplossing voor kleine bedrijven op basis van SIP-technologie. Eind 2002 wordt dit gevolgd door de komst van aanvullende SIP-georiënteerde desktopapparaten en compatibiliteit met Microsoft® Windows XP. De strategie wordt medio 2003 nog verder uitgebouwd, wanneer SIP volledig geïntegreerd zal zijn in het complete assortiment Integrated Communications Platforms van Mitel Networks.

"Veel leveranciers spreken over een strategie voor SIP, maar Mitel Networks brengt al een dergelijke strategie in de praktijk, gericht op duidelijke voordelen voor bedrijven en gebruikers", zegt Jim Burke, General Manager Benelux. "De introductie van de 5055 SIP Phone die gebruik maakt van open standards voldoet aan een behoefte die we vaak van onze klanten te horen krijgen. Met deze telefoon anticiperen we op de beschikbaarheid van SIP op de desktop, zonder dat hierbij functionaliteit wordt ingeleverd en terwijl optimaal gebruik wordt gemaakt van Internet voor de levering van next-generation services."

De 5055 SIP Phone is voor een adviesprijs van ¤ 370 verkrijgbaar bij het wereldwijde netwerk van partners en dealers van Mitel Networks.

Mitel Networks

Mitel Networks is een marktleider op het gebied van spraak-, video- en dataconvergentie over breedbandnetwerken. Het bedrijf levert geavanceerde communicatieoplossingen die eenvoudig op maat gemaakt kunnen worden voor de specifieke behoeften van een klant, waarbij de nadruk ligt op de gebruikerservaringen. Dankzij intuïtieve desktopapparaten en applicaties kunnen bedrijven hun informatie en hulpbronnen op een innovatieve manier beheren. Op verticale markten bieden geïntegreerde oplossingen een goede bescherming van bestaande investeringen, evenals nieuwe manieren om kosteneffectief en productief te handelen. Gebruikmakend van ruim 30 jaar ervaring biedt het bedrijf een nieuwe, vereenvoudigde vorm van convergentie, die de eindgebruiker duidelijke voordelen biedt. Mitel Networks heeft een hoofdkantoor in Ottawa (Canada) en vestigingen, partners en dealers over de hele wereld. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Hoofddorp. Voor meer informatie, zie: www.mitel.com.